dilluns, 19 de desembre del 2022

POLENTA AMB FULLES DE SALVIA I CREMA DE LLENTIES VERDES

Comença saltejant uns alls tendres amb un tros de les fulles tallat petit amb 2C d’oli d’oliva a foc mitjà, amanir amb sal marina i pebre, afegir unes fulles de sàlvia picades i mig cireret picat, no deixis de remenar, afegeix 1C de tàperes aixafades i 1C de olives negres d’Aragó sense el pinyol. Apaga el foc. 

Posa un tupí al foc amb 300ml de brou vegetal o aigua filtrada, tot just abans d’arrencar el bull ves tirant en forma de pluja la sèmola de blat de moro (100g) sense deixar de remenar fins que vegis que s’espesseix i es desenganxa de les parets. Treu del foc i barreja-hi de seguida el saltejat. Distribueix als motlles (surten 3 tartanetes) o  en un sol motlle, aplana. Un cop refredat et serà fàcil tallar a la teva conveniència. 

La crema de llenties: 100g de llentia cuita i escorreguda, un grapat de fulles de coriandre o julivert, sal i pebre al gust, millor quedar-se curt i arrodonir al final. 1C de vinagre de poma sense pasteuritzar (el vinagre ajuda a la bona digestió de la llegum), 1C de tàperes, 1C de crema d’ametlles (sense sucre) 1C d’oli d’oliva extra verge. Triturar fins aconseguir una crema fina.

Acompanyar d’enciam, altres fulles verdes, germinats...

Per les xips de sàlvia, es posen en un bol amanir amb oli i sal, amb les mans impregnem el davant i al darrera de la fulla, les posem sobre un paper d’anar al forn dalt i a baix a 170º durant 2 minuts.


                                            


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada