dilluns, 19 de desembre del 2022

CREMA DE CARBASSA


 A les nostres contrades la Potimarró es la carbassa d’estiu, ara bé es pot canviar per una altre tipus com la Cacahuet o violí.  I cada tipus te un sabor i color diferent.  

La recepta esta feta amb la Potimarrò, si no l’heu provat mai, us animo a que ho feu, el seu gust recorda a les castanyes, i la seva textura un cop cuita esdevé mes que suau.  La seva dolçor casa molt bé acompanyant aliments salats.

Talla la carbassa per la meitat, de dalt a baix, extreu les pipes, amaneix amb sal, pebre i oli i posa a coura al forn, a 150º fins que quan la punxis estigui tendre. També la podem bullida preparada de la mateixa manera per sense amanir i tallada a trossos mes petits per anar mes ràpid.

Mentrestant ofega un manat de porros nets i tallats petits en una paella amb un polsim de sal fins que canviï el color. Posa la carbassa i el porro cuits al vas per triturar amb aigua mineral, amaneix amb pebre molt i un raig d’oli. Si vols una textura espessa posa l’aigua justa, afegeix-ne mes per aconseguir el nivell desitjat.

 

Serveix en un bol, decora amb unes tires d’alga “dulce” (la mes rica amb ferro) hidratada i torrada al forn, espolsar amb una mica de sal gruixuda, pebre negre molt i un raig oli, fruits secs...


                                




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada