CONSELLS


FULLES DE PASTANAGA

Per que la pastanaga s'ens conservi, tallarem les seves fulles, si no ho fessim aquestes s'anirian alimentant de la seva arrel que és la pastanaga. Si és vol aprofitar la fulla, podeu posar una branqueta al caldo, sopa, amanida... 
se’n pot fer vinagreta, afegir als liquats, batuts, al brou, tempura... A casa les piquem ben petites i afegim en petites quantitats com si fos julivert, dons igual que aquest aporten molta vitamina C, clorofil·la amb propietats antioxidants i varietat de minerals als nostres plats.

Això passa amb totes les hortalitzes d'arrel, com son: la remolatxa, el nap(les seves fulles son les mes riques en calci), el ravanet.

LA CEBA 

La ceba es un tubercle habitual a les amanides, també s'utilitza com a base per salses per acompanyar la carn i el peix, però a moltes persones els resulta poc digestiva quan es menja crua.
En aquest cas abans de preparar-la, és recomenable tallar-la a trossos i els posem amb aigua freda durant una mitja hora.
Si voleu estalviar-vos de plorar a l'hora de netejar la ceba, va bé posar-la una estona abans al congelador.

LA REMOLATXA

La millor manera per conservar-la, es embolicar-la amb paper de cuina absorvent i guardar-la a la part més baixa de la nevera.

L'ALVOCAT

Per que madurin més ràpid, els poseu en un bol (fora de la nevera) juntament amb llimones o pomes.

LA PERA


Es una fruita molt bona sempre i quan es consumeixi en el seu punt òptim de maduració.  Tanmateix, no és  fàcil trobar-la en el mercat, dons a diferència de la poma, es conserva bastant malament: la pera avui és dura, i demà ja està passada.  Si es guarda a la nevera es pot conservar uns dies mes que a temperatura ambient, per lo que  no permet una llarga conservació.

Si la mengem crua, s’ha de mastegar bé, especialment les que tenen una pell dura.  La pera es una de les fruites que cal menjar-la amb la pell, si es vol aconseguir un major efecte diürètic.

Quan es menja cuita es de més fàcil digestió (aquells que tenen l’aparell digestiu debilitat) el únic inconvenient es que, al cuinar-la, es perden la majoria de les vitamines, però no els seus sucres i minerals.

 
EL PER QUE ABANS DE MENJAR EL TOFU, ES MILLOR CUINAR-LO


Per confeccionar el tofu, s'ha de coagular la llet de soja i aquesta ha estat cuinada molt breument. A nivell energètic provoca expansió/distensió intestinal i de tot l'aparell digestiu, donant gasos, diarrees, refredament, dificultat per absorbir altres proteïnes, pèrdua de minerals...
El tofu cru te els mateixos efectes energètics que la llet de soja.
Per absorbir les propietats proteíniques del tofu, hem de cuinar-lo uns 10 minuts amb aigua i encara millor acompanyat de una alga marina que al mateix temps ens aportarà minerals i ens ajudarà en el procés d’absorció en el cos.
Es important utilitzar-lo en plats salats. Es millor no utilitzar a les postres. La barreja de tofu amb fruita i dolços no és saludable.
En els països d’on es originari el tofu, mai l’han utilitzat en els postres.

1 comentari: