RECEPTES

TIMBALS D’ESPINACS



Per a 6 comensals necessitem: mantega i parmesà ratllat, per folrar els motlles o tasses, 15 g de mantega o una cullerada d’oli d’oliva, 250g d’espinacs tallades, 4 ous mitjans, 200 ml de crema de llet, nou moscada ratllada, sal, pebre negre per moldre i nusos de pastanaga (opcional) per decorar.
Escalfem el forn a 160º/gas 3. Folrem les  bases dels motlles amb rodones de paper vegetal, impregnem les parets i el fons amb mantega i espolsem el parmesà ratllat.
Desfem la mantega en una paella o cassola a foc mitjà, afegim l’espinac, tapem i sofregim fins que estiguin tendres, uns 3 o 4 minuts.
Anem per separar les clares dels rovells de dos ous (les clares les podem utilitzar en una altre recepta), i ajuntem els dos ous complerts, la crema de llet i batem.
Tirem aquesta barreja a la cassola, remenem, ara hi tirem una mica de nou moscada ratllada, la sal i el pebre negre.  Repartim aquesta barreja en els motlles i els posem al bany Maria al forn fins que quallin de 30 a 35 minuts.

Els podem servir tant calents com freds, traiem del motlle donant la volta en un plat petit. Ho podem adornar amb escarola tot al seu voltant i els nusos de tires de pastanaga.

 


PASTISSETS DE LES PENQUES DE LES BLEDES FARCIT DE PATATA

Necessitarem les penques d'un manat de bledes, 2 patates grosses, 2 ous durs, oli d'oliva de primera pressió en fred i sal.
Posem a bullir els dos ous durs, netegem i tallem les penques de les bledes, pelem les patates i les esqueixem a quadres irregulars. La part de la fulla la podem utilitzar en una altre recepta.
Bullim al vapor les patates i les penques amb un polsim de sal.  Un cop cuites aixafem les patates en un plat i amanim amb un raig d'oli d'oliva. Anem per folrà els laterals d'un motlle rodó amb les penques escorregudes, mirarem que ens sortin per dalt per tapar el pastisset per la part de dalt. Farcim l'interior amb el puré de patates, tapem amb les puntes i aboquem en un plat per desemmotllar.  
Decorem amb l'ou dur laminat per sobre i uns talls de tomàquet al costat.

Aquest plat està preparat per una dieta més o menys de protecció gàstrica, on els menjars estan poc elaborats i cuinats a base de vapor o bullit.



CANELONS DE BLEDES


Per quatre racions necessitarem unes 18 plaques de canelons, 400 grams de bledes cuites al vapor i picades fines, 25g de pinyons, una botifarra de sal i pebre esparracada o tofu tallat a daus, una ceba picada, 2 cullerades de salsa de tomàquet, marduix i sal marina.

Posem una olla gran amb aigua al foc, quan arrenqui el bull hi tirem la sal i anem posant la pasta.  A mida que anem traient els canelons, els posem a refredar sobre un drap de cotó.

Comencem per ofegar la ceba uns minuts, afegim la botifarra, els pinyons, les bledes, el tomàquet i el marduix.
Mantindrem el foc lent, fins que redueixi l'aigua que desprenen les bledes. Les deixem refredar una mica per poder embolicar el caneló sense cremar-nos.

Per últim, anem per omplir amb aquesta massa els canelons, i els cobrim amb salsa de tomàquet. Espolsem amb formatge o ametlles laminades i gratinem.
I ja els podem servir... ben calents.  De fet si us agrada més, podeu fer la mateixa recepta però canviant els canelons per una lassanya.


FONOLL GRATINAT AMB FORMATGE

Es una recepta molt senzilla, ràpida de fer, bona de gust i nutritiva a la vegada.
Netegem el fonoll i el tallem a rodanxes fines, les col•loquem en una plata per anar al forn i a sobre i ratllem el formatge. Ho posem al forn a gratinar i ja podem servir.


TOFU AMB OLI DE TOMÀQUETS ASSECATS

El tofu millor menjar-se’l cuit. El tomàquet sec si voleu que tingui un gust més pujat, va molt bé guardar-lo en oli d’oliva. Posarem una mica d’aquest oli i unes miques de tomàquet (si es gros, el tallem petit), en una paella, afegim un parell de grans d’alls laminats. Saltegem durant un minut i ja hi podem posar el tofu tallat també a làmines, primer d’un costat i després de l’altre.



SALMO AL COMÍ AMB AMANIDA D’ESPINAC I POMA

Per a quatre persones: 4 talls de salmó que no siguin massa gruixuts, (si cal feu dos talls per cap), dues cullerades de grans de comí, sal, pebre negre, 2 llimones, 1 poma (la que hi queda millor es la Granny Smith, però podeu fer servir la que tingueu a mà, però que no estigui madura), oli d’oliva, i uns 150 grams de fulles d’espinac.

Posem sal i pebre al salmó per les dues cares.  Escalfem una paella amb dues cullerades d’oli d’oliva, hi col·loquem el salmó i escampem les dues cullerades de comí per sobre la cara vista,  els deixem coure de 6 a 8 minuts a foc lent sense tombar.
Mentrestant preparem la vinagreta barrejant el suc de les llimones en un bol amb uns 10 cl d’oli d’oliva, sal i pebre, remenem i reservem. 
Rentem la poma i la ratllem, (sense pelar) o també la podem tallar a làmines molt primes i fines. Rentem i escorrem bé les fulles d’espinac, les barregem amb la poma, i ho amanim amb la vinagreta.
Repartim el salmó en els plats juntament amb l’amanida i serviu.


COM COURE ELS FESOLS DE SANTA PAU

Primerament es posen en remull.  Si s’han donat les condicions de conreu adients, amb un parell d’hores és suficient.  Es molt pràctic posar-los en remull la nit abans.
Abans de posar-los a coure, es renten i se’ls canvia l’aigua. Quan comencen a bullir s’afegeix sal al gust i es deixen coure poc a poc, amb l’aigua bullint per anar-ne afegint quan aquesta no cobreixi.
El tipus d’aigua és molt important, tant en la durada de la cocció com en la qualitat final dels fesols.  No és aconsellable la que contingui clor.
Anar comprovant la cocció, fins que els fesols siguin del seu gust.  El millor sabor s’obté amb una cocció llarga.  Després, amb l’olla ben tapada deixar-los en repós una mitja hora perquè absorbeixin el suc i es tornin melosos.
Escorreguts i encara calents, amb un raig d’oli d’oliva, és com s’assaboreix el genuí gust dels fesols de Santa Pau. 
També es poden fregir amb l’acompanyament escollit: botifarra, ventresca, ceba, alls, bolets, amb truita, etc.


SOPA DE LLENTIES

Per quatre comensals necessitarem: 1 botifarra negre prima o una mida d’arròs integral, 300 grams de llenties Pardines, 4 cebes tendres, 2 pastanagues, un tros d’alga Kombu, una branca de julivert, sal i pebre,
Abans de res posem en remull l’alga durant uns 10 minuts. Comencem netejant la pastanaga i tallem a daus petits. Netegem la ceba, tallem el tall verd fosc i deixem l’altre tros sencer.
Posem la llentia en un colador i la rentem sota l’aixeta, (si utilitzeu arròs, la rentem i la posem juntament amb la llentia) i la posem a la cassola amb la pastanaga, la ceba, el julivert i l’alga. Afegim 2 litres d’aigua i ho fem bullir, quan arranqui baixem el foc i ho deixem coure uns 25 minuts..
Tallarem la botifarra negre a rodanxes gruixudes, les afegim a la sopa, després hi tirem la sal, el pebre i ho deixem coure tot junt un quart d’hora mes. Serviu ben calent.
Aquest és un plat senzill, econòmic, i equilibrat, vaja, que amb un plat d’aquesta sopa en teniu per tot un repàs.

MOUSSE DE PASTANAGA A LA TARONJA

Per 6 comensals necessitem: 2 kg de pastanaga, el suc de 5 taronges, la pell de 5 llimones, 70 grams de mantega, sèsam torrat, 50 grams de sucre i sal.
Començarem per netejar les pastanagues i les posem a coure al vapor uns 20 minuts. Quant estigui la pastanaga cuita la triturem junt amb el suc de les taronges, la mantega i una mica de sal.
Rentem la llimona, i tallem tires ben fines i les posem dins l’aigua amb 50 grams de sucre. Fem bullir uns minuts .
Ara barregem la mousse amb sèsam torrat, i les tiges de la llimona.

SEITAN A LA CANYELLA AMB COLS DE BRUSSEL.LES


Necessitem un paquet de seitàn tallat a làmines d’un centímetre, un parell de grapats de cols de Brussel·les, 3 cebes grans tallades a quarts, 2 o 3 pastanagues, una tira d’alga kombu rehidratada, un branca de canyella, dues cullerades de farina, 3 cullerades d’oli d’oliva, farigola, sal, una cullerada de mugi miso i una de suc concentrat de poma.

Comencem per saltejar la ceba amb l’oli i la sal de 5 o 7 minuts.  Afegim les pastanagues tallades , les cols de Brussel·les i la tira d’alga kombu que haurem posat amb aigua uns 10 minuts abans, (si es vol es pot tallar), continuem amb el seitàn enfarinat, la canyella, la farigola i un fons d’aigua.  Tapem i coem a foc mig durant uns 20 minuts.
Ara diluirem el miso amb una mica de líquid de la cocció i l’afegim al guisat juntament amb el concentrat de poma. Deixem coure un o dos minuts més, sense que bulli i ja podem servir.

CREMA DE CANONGES

Per a quatre persones necessitem uns 200 grams de canonges, 1 ceba seca, 150 de nata per cuinar, 2 cullerades de farina, mitja pastanaga, oli d’oliva, sal i pebre.
Pelem la ceba i la sofregim durant 10 minuts en una cassola amb oli.  Afegim la sal i els canonges nets, sofregim 5 minuts remenant sovint.  Incorporem la farina, sense deixar de remenar deixem que es torri durant un minut i banyem amb uns 200 ml d’aigua.  Deixarem coure uns 6 minuts, fins que redueixi.
Ara hi afegim la nata (reservem dues cullerades), la sal, el pebre i deixem coure 6 minuts mes.  Triturem, passem per el passapurés,
Ratllem la pastanaga, repartim la crema en els bols, els decorem amb la nata que hem reservat i una mica de pastanaga.ratllada.

Si us agraden les cremes espesses, podeu canviar la farina per maizena.


CREMA DE COLIFLOR AMB JULIVERT

Necessitem una col-i-flor, una mica de julivert, 50 gr de mantega, 20 cl de crema de llet espessa, 1 L. de brou de verdures o de pollastre, nou moscada per ratllar, sal i pebre.
Desfer la col-i-flor separant els poms, renteu i deixeu escorre. En una cassola hi desfeu la mantega, afegim els poms de la col-i-flor i els saltegem durant uns 5 minuts. Afegim el brou calent, hi posem la sal i el pebre i deixem que bulli a foc baix durant uns 20 minuts.
Rentar si cal el julivert, assequeu-lo i el desfullem. Barregem la col-i-flor amb el triturador fins la consistència d’una sopa fina.
Posem de nou la sopa al foc, incorporem la crema de llet i un polsim de nou moscada. Remenem, retirem del foc quan comenci a bullir. Finalment hi afegim les fulles del julivert. Repartim la sopa en els bols. Si cal rectifiqueu de sal i pebre i ja ens la podem menjar.



PORROS GRATINATS

Necessitem 4 porros nets i tallats a trossos grans. Per la salsa beixamel ens faltarà una ceba tallada fina, ¼ de col-i-flor, sal, nou moscada, oli d’oliva i ametlla en pols.
Primer de tot saltegem la ceba amb poc oli i un mica de sal durant 5 minuts. Afegim la col-i-flor tallada també fina, i tirem aigua fins arribar a la meitat de les verdures i una mica de nou moscada al gust. Tapem icouem durant uns 20 minuts.
Fem un puré fins aconseguir una consistència cremosa i espessa. Afegim un mica més de líquid si és necessari.
Coure al vapor els porros durant uns 8 minuts.
Col•loquem els porros en una safata per anar al forn. Hi aboquem la salsa per sobre i finalment l’ametlla en pols. Gratinem a foc mig-alt durant 10 minuts aproximadament i servir. 


NAP NEGRE


Trinxat de Nap negre i Col
Aquest plat ja era conegut pels grecs i romans, que després s’ha substituit per les patates.
Es bullen les dues verdures i després es fregeixen amb oli d’oliva verge, fins que queden ben trinxades.

Nap negre amb formatge blau
Es pela el nap, es parteix per la mitad i amb llesques es fica al forn (aproximadament uns 30 minuts). Cap al final de cocció  si posa el formatge blau i es gratina.

Karakia – Amanida de nap negre  Plat de cuina balcànica.
Peleu i ratlleu els naps. Deixeu-ho en remull uns quants minuts i després escorreu-ho. En un bol es barreja el nap ratllat, mató i iogurt natural. Remeneu-ho de pressa perquè quedi tot ben barrejat i deixeu-ho reposar a la nevera fins el moment de servir.
Aquesta amanida serveix tant d’entrant com d’acompanyament d’un plat principal.

Nap negre fregit
Es pela i es talla a tires igual com si fem patates fregides. Un cop fregit si tira la sal.


CARBASSA GRATINADA AMB FORMATGE

Per unes 4 persones necessitarem 2 o 3 cebes, mig quilo de carbassa, 1 cullarada d'oli d'oliva, sal, pebre, 2 pomes, 2 ous, 100 ml llet, 2 culleredetes de mel, canyella en pols, 4 branquetes de romaní i 100 gr. de formatge de cabra.
Primer de tot cal escalfar el forn a 180ª, mentrestant pelem la ceba i la tallem a rodanxes. Rentem la carbassa i les pomes, les partim per la meitat, traiem les llavors i tallem a trossos.
Saltegem la ceba i la carbassa amb oli d'oliva durant uns 5 minuts, retirem del foc. Ara hi afegim les pomes, els ous batuts, la llet, la mel i una cullaredeta de canyella en pols, remenem i sal pebrem.
Repartim el saltejat en 4 bols per anar al forn, a sobre ho adornem amb les branques de romaní i el formatge tallat a trossos. Col·loquem els bols al forn, couem uns 15 minuts i els últims 5 minuts gratinem.
Existeixen unes 850 clases de carbassa. Totes elles aporten nutrients, entre ells el caroté, també aporten molta fibra.


PATÈ DE CIGRONS

Necessitem una tassa de cigrons cuits, una cullarada d'oli d'oliva, una dent d'all, i una cullarada de suc de llimona.
Barregem tots els ingredients i fem el puré amb una mica de l'aigua que ens ha sobrat de coure els cigrons, fins que agafi la consistència adecuada.
Podeu fer variacions al gust de cada un, en lloc d'oli podeu posar-hi tahini (mantega de sèsam), i en lloc d'all, comí...
El podeu menjar amb torrades, tortitas, etc. 


CARBASSA FREGIDA

Ingredients:una carbassa pelada i tallada a rodantxes fines, per el rebossat necessitarem: 1/2 tassa de farina, sal marina, aigua amb gas. I per la salsa: una cullerada de gengibre fresc (ratllat i escurregut), 1 cullarada de salsa de soja i 4 cullerades d'aigua.
Comencem preparant la pasta per el rebossat, barrejant tots els ingredients. Posem a la nevera durant una hora.
Preparem varies safates amb paper absorvent, reservem.
Escalfem l'oli per fregir. Sumergim la rodantxa de carbassa a la pasta que hem fet i després a l'oli calent fins que tinguint una consistencia cruixent i un color daurat.
Col·loquem la rodantxa a sobre el paper absorvent per que xupi l'excés d'oli.
Servim inmediatament acompanyat de la salsa.
Espero que us agradi, per seguir una dieta sana hem de menjar un plat de verdures en cada apat.


AMANIDA DE BRÓCOLI

Necessiteu una pinya de bròcoli, oli, suc de llimona, julivert i sal.
Tallem les flors del bròcoli i les posem a coure al vapor durant uns minuts (millor que us acostomeu a coura poc les verdures, d'aquesta manera no perden pràcticament cap nutrient). Un cop cuit el traieu i el deixeu refredar.
Mentrestant fem una barreja amb l'oli i el suc de llimona. A l'hora de servir, tireu la sal i per sobre la barreja d'oli i llimona.


AMANIDA D'ENCIAM


Necessiteu un enciam, dues cebes tendres, vinagre, oli d'oliva, 3 cullerades soperes de fonoll molt picat i sal.
Rentem bé l'enciam i el tallem petit, el posem en un bol i hi afegim la ceba també picada i el fonoll. Feu una vinagreta i ho barregeu bé.



XATÓ


Necessitem una escarola, 100 gr bacallà dessalat, 100 gr tonyina amb oli, 6 anxoves, 50 gr de olives verdes i 50 de negres.
Per la salsa romesco 3 o 4 tomàquets de penjar vermells , 1 gra d’all, 15 o 20 ametlles torrades, 3 nyores, 4 cullerades de vinagre de vi blanc, 200 cc d’oli d’oliva, pebre vermell dolç, 1/2 bitxo i sal.
Començarem per la salsa: en un morter, picarem l’all, després les ametlles pelades, les piquem bé i afegim les nyores i el bitxo que s’hauran fet així: primerament obriu-les, traieu-ne les llavors i deixar-les en remull en aigua freda més de mitja hora. Després, s’escorren les nyores i el bitxo, passant-ho tot per oli calent (fora del foc), només uns segons; talleu-ho i xafeu-ho bé al morter. Afegim el tomàquet fet puré. Aclariu-ho amb el vinagre i a les hores aneu tirant l’oli a poc a poc, sense deixar de remenar amb el batedor. A l’últim es passa tot per el colador xinés- opcional.
Preparem el plat: posem l’escarola neta i tallada en el bol, a sobre hi anem posant el bacallà a trossos, la tonyina, les anxoves, i les olives. Ara hi tirem per sobre la salsa romesco, la que sobre la posem en un bol a part per acompanyar.


SALMÓ A LA PAPILLOTA AMB VERDURES I ANÍS ESTRELLAT


Necessitarem per unes quatre persones uns 800 grams de penca sense pell ni espines de salmó fresc en 4 trossos, 4 porros, paper vegetal per anar al forn (sempre és millor limitar el ús de paper d’alumini per que no és ecològic), 4 pastanagues, ½ copa de vi blanc amb un raig d’anís, 4 rodanxes de llimona, 4 estrelles d’anís, sal, pebre i oli d’oliva o mantega.
Comencem per pelar els porros i les pastanagues i els tallem a bastonets prims. Escaldem les verdures, escorrem i refredem amb aigua amb gel.  Posem els 4 papers sobre la taula, i a sobre de cadascun, munteu-hi una part de les verdures , a sobre posem una escalopa de salmó amb sal i pebre la rodanxa de llimona, l’estrella d’anís, una mica d’oli (o mantega) i un raiget de vi amb anís (opcional).
Ara emboliquem el paper, tancant cada paquet hermèticament, fent uns quants plecs a cada banda.  Posem els paquets un a costat de l’altre en una safata de forn i al moment de servir-los posem-los a dins del forn ben calent durant tres o quatre minuts.
Ho traiem del forn, i els col·loquem en un plat i a taula, on cada comensal obrirà el seu paquet.

Podeu variar tant amb les verdures com amb el peix, si es tracta de fer un peix sencer, les verdures no cal escaldar-les.  Les posarem netes i tallades directament al paper, llavors la cocció s’allarga a uns 10 a 12 minuts.


SALTEJAT DE VERDURES DE FULLA AMB TOFU

Aquest és un plat que faig sovint, el podeu fer tant amb espinac com amb bledes que primer haureu cuit al vapor (l'espinac gaire bé no caldria).

 
Necessitem tofu a talls tallat a quadrets (jo compto 2 talls per persona), els posem amb una mica d'oli o salsa de soja en una paella, saltegem durant un minut i afegim un grapat de panses i un de pinyons, saltegem tot junt durant uns minuts, si cal hi afegiu mes oli o salsa de soja.
Ara hi afegim la verdura, la sal, i barregem tots els ingredients, ho saltegem, i ja podem servir.
Si acompanyeu el plat amb cigrons o arrós integral tindreu un apat equilibrat i complert. Una altre opció és canviar el tofu per formatge de cabra. 


AMANIDA DE RUCULA AMB TOMAQUETS SECS I PERA

Necessitem 100 gr rucula, 60 gr tomàquets secs, una pera, parmesà tallat a làmines.

Mentres el tomàquet estigui en remull comencem per possar la rucula en cada plat (4). Pelem la pera i la tallem a rodantxes fines o a tires amb el tallador de formatge. Un cop tallada va bé tirar per sobre la pera unes gotes de llimona per que no s'oxidi. Ara la col·loquem sobre les fulles de rucula, seguidament ho guarnim amb el formatge parmesà tallat a tires amb el ratllador, el tomàque escurregut i tallat a tires.
Anem a preparar l'amanid: barregem en un vas el vinagre balsamic (opcional), l'oli d'oliva, sal, pebre de colors i orènga, amanim. 


CREMA FREDA D’ALVOCAT

Per 4 persones necessitareu: 3 o 4 alvocats i madurs, el suc d’una llimona, 2 iogurt naturals molt cremosos (grec), 250 ml de brou de pollastre suau, remolatxa i sèsam torrat per adornar.

Començarem per bullir la remolatxa durant uns 20 minuts.  Mentrestant  peleu i trossegeu els alvocats, elimineu la llavor, els aneu posant en un bol gran, impregna’ls de seguida amb el suc de llimona.
Afegim el iogurt, si voleu fer servir un de normal o descremats, el que heu de fer es a la nit abans els posem en un colador amb un drap de fil sobre un bol per que vagi treien el suc, l’endemà tindreu una pasta molt cremosa.
Ara hi afegim una part o tota del brou, dependrà de com ens agradi la textura de la crema.
Posem sal i pebre al gust. Triturem i  reduïm la barreja a crema, deixeu-la  reposar a la nevera  mínim una hora.
Un cop bullida o al vapor, deixeu la remolatxa a refredar, peleu i talleu a daus.  Abans de coure-la, sempre és millor no tallar les fulles a ran, així conserva tant els nutrients i el seu color viu.
Queda molt bé servida en una copa de vidre, llavors hi afegiu els daus petits de remolatxa i sèsam.




PEBROT ITALIA FARCIT DE TRUITA DE PATATES


Agafeu un pebrot per persona, el renteu i li talleu la part de dalt, el netegeu de llavors, aneu amb compte i mireu que no se us trenqui la polpa.
Ara batreu els ous en un bol com per fer una truita, reservem.  Pelem i tallem a quadrats petits (mida “ensaladilla rusa”) les patates i la ceba (la ceba és opcional), un cop tot tallat ho posarem  en una paella amb oli i quan estiguin casi fregides, les recollim amb l’escumadora i les posem sobre paper de cuina  per que xucli l’oli que sobra.
Ja podem afegir les patates i la ceba a l’ou batut i començarem a emplenar els pebrots un per un.  Mireu de sacsejar-los a mida que aneu emplenant per que quedi tot ben farcit, llavors els tanqueu amb el tap, que haureu fet amb la part de dalt, una mica mes petit.  Finalment només ens falta posar-los a la paella a fregir per un costat i l’altre,  va bé que els tingueu tapats una bona estona i així es puguin coure bé de dins.




PASTIS DE CARBASSA

Necessitarem mig quilo de carbassa cuita, 250 ml de nata líquida, 2 ous, 125 gr sucre moreno, una culleredeta i mitja de canyella en pols, una altre de gengibre en pols i un quart de culleredeta de clau en pols i mitja culleredeta de sal.


Per fer la masa necessitarem: 375 gr de farina, mitja culleredeta de sal, 150 de mantega a daus i 3 o 4 cullerades d'aigua freda.
Començarem per fer la massa, posant la farina tamisada amb la sal i la mantega. Pastem, hi afegim l'aigua suficient per que es lligui, formem una bola, l'emboliquem amb paper encerat, i la deixem refredar uns 20 minuts.
Traiem i la col·loquem sobre la taula i amb el rodillo l'estirem fins que tingui uns 3 mm de gruix. La posem en un motlle que previament haurem untat amb mantega. Retallem la pasta sobrant, la pastem i tallem en forma de fulles. Mollem tot el voltant amb un pincell amb aigua, per poder engantxar les fulles a sobre. Reservem a la nevera uns 20 minuts.
Escalfem el forn a 200Cº/Gas 6. Un cop han passat els 20 minuts, punxem el fons de la massa amb una forquilla i ho cobrim amb paper encerat.  Omplim amb llegum i posem al forn uns 12 minuts.  Traurem el paper i la llegum i el tornem a posar al forn uns 6 o 8 minuts més. Baixem la temperatura a 190Cº/Gas 5.
Finalment barregem la carbassa, la nata líquida, els ous, el sucre, les espècies i la sal. Ara posem aquesta barreja a la massa i fornegem uns 40 minuts fins que cualli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada