dilluns, 19 de desembre del 2022

CANELONS DE BLEDA FARCITS AMB PURÉ DE CARBASSA I BOLETS


 

Escollir unes 6 fulles mitjanes, les escaldem un parell de minuts aproximadament i s’estenen en un drap de cuina, tallar la tija central i tallem ben petita per afegir al farcit que haurem fet així:

Coure uns trossos de carbassa  al vapor, un cop cuita separar la pell. En una cassola saltejar uns porros o ceba laminada amb una mica de sal marina, quan comencin a canviar de color afegir els bolets escollits tallats a làmines ben fines. Coure uns 5 minuts tot anant remenant per que treguin l’aigua, afegir els trossos de carbassa fets puré i sense suc (aquest el reservem per afegir a la salsa), juntament amb els troncs de la bleda, amanir amb sal, canyella, nou moscada i pebre blanc. Barrejar tot per integrar-ho i apagar el foc. 

Abans de posar el farcit, ajuntar la fulla per on hi havia la tija posant una trosset sobre un costat. Posar una o dues cullerades de farcit en aquesta punta i enrotllar.

Per la salsa posar a la mateixa cassola on hem cuinat els bolets uns 125ml de llet d’ametlla, desfer un dau de Kuzu amb el líquid d’esprémer la carbassa tebi, un cop desfet afegir a la llet. Una altre alternativa seria utilitzar una crema de llet en contes de llet a més a més del suc de carbassa per aconseguir el color i la salsa lligada.


                                     


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada