dilluns, 10 d’octubre del 2022

MOUSE D'ALBERGÍNIA

MOUSSE D’ALBERGINIA 

 

Escalfa el forn a 225ºC.  

Talla la tija de dues o tres albergínies mitjanes- grans, em pots fer de més per consumir en una altre moment. Unta-les amb una mica d’oli, i amb un ganivet punxegut fes unes incisions a tot el seu voltant. Posa-les a la safata per anar al forn i cou-les fins que estigui toves,  dona’l-s’hi unes voltes durant la cocció (3/4 d’hora).

Mentrestant escalfa 1/3 d’oli a una paella de fons gruixut a foc baix. Juntament amb l’oli  posa 1 o 2 dents d’alls aixafades, ½ bitxo tallat, 1c de llavors de comí, 2c d’orenga sec, 2c de llavors de fonoll i la pell de mitja llimona. Deixa coure a foc suau per macerar l’oli amb les espècies.

En una altre paella torra durant uns minuts, tot sacsejant, 2C de llavors de girasol, i a continuació 1C de sèsam. Anar en conte de no passar-se amb la cocció per que eliminaríem els àcids grassos, just quan comencen a fer olor ja estaran. Posa a refredar en un plat, amaneix amb un polsim de sal.

Cola l’oli en un bol, afegeix l’all i si vols un tros del bitxo que hem fet servir per aromatitzar.

Un cop cuites les albergínies, deixa temperar, obre per la meitat del llarg i amb una cullera extreu la polpa. Posa-la en un plat i aixafa amb una forquilla o al vas del processador amb l’oli aromatitzat, 3C de tahina crua, el suc de ½ llimona. Tritura una mica, rectifica de sal, llimona, pebre o mes all. Torna a triturar per barrejar i serveix en un plat. Tens varies opcions per posar-hi des de mig iogurt, o formatge fresc, un recuit... uns grans de pebre vermell.

Serveix amb palets de pastanaga o uns “crackers”.


                                             


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada