dilluns, 10 d’octubre del 2022

LASANYA DE CARBASSÓ


 

Pots fer la lasanya amb un carbassó verd o blanc, rodó o llarg. 

Comença per rentar el carbassó, eixuga i amb ajuda d’una mandolina talla làmines d’uns 3mm, si ho fas amb un ganivet, talla tires al llarg o rodelles de ½ cm, amaneix amb sal i pebre marcar per la planxa.

Escalfa la planxa, espera que aquesta estigui calenta, pinta-la amb oli, cou el carbassó  volta i volta. Dependrà del gruix, però amb 2 o 3 minuts tomba i 2 minuts mes a foc mitjà, alt. No han de quedar massa fets. Reserva.

Per fer el farcit, necessites salsa al pesto i afegir un grapat de fulles d’espinac per espesseir, tritura-ho tot junt per formar una crema espessa i una mousse de tomàquet feta així:

Pela un tomàquet gran tal com explico a l’amanida, talla’l a daus i treu les llavors. Talla a talls petits unes 6 meitats de tomàquets secs rehidratats amb oli, ves posant els ingredients al vas per triturar amb 1C de tàperes escorregudes i aixafades, 1c de paté d’algues (opcional), 1 ceba tendra petita tallada amb un tros de tija verda, 1 all aixafat, amanir amb sal i pebre al gust. Si hi has posat algues no ens cal afegir més sal.

Si tenim les cremes fetes amb antelació el plat es munta mes ràpid.  Un cop ho tenim, comença posant una llesca de carbassó al plat, posa una capa de mousse de tomàquet, cobreix amb una o dues llesques si son primes de carbassó, ara posa una capa de la mousse d’espinac amb pesto, tapa amb una rodella de carbassó i continua amb una altre capa de tomàquet, cobreix amb una ultima tapa de carbassó. 

Fer coincidir les rodelles amb el mateix ordre que hem tallat prèviament es gairebé impossible ;) però només que les posis mes o menys ja n’hi ha prou.  


                                                 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada