dilluns, 10 d’octubre del 2022

ALBERGÍNIES FARCIDES

Per a dues persones, escollir un parell d’albergínies mitjanes, les tallem per la meitat del llarg i amb un ganivet fer unes incisions sense arribar a la base formant una quadrícula. Col·loqueu-les en una safata per anar al forn. Pots aprofitar la fornada per coure més albergínies, cebes, patates... al ser obertes pel mig es couran abans. 

Per la maionesa d’anacards, posa 4 o 5C d’ anacards en remull, mínim dues hores. Escorre’ls i posa al vas per triturar amb 1C de suc de llimona, uns 50ml d’aigua, 1C de llevat nutricional. Tritura fins aconseguir una crema, sense deixar de triturar ves afegint un raig d’oli sense aixecar el braç de l’aparell al començament, despres ves aixecant d’un costat per que vagi absorbint l’oli i es formi la maionesa. Reserva a la nevera.

En una paella, escalfa 2C d’oli i saltejar una ceba tallada petita, espolsa amb una mica de sal per que sui. Quan canvi el color afegeix uns bolets (secs 50g hidratats mínim ¼ d’hora, o frescos 100g) també tallats petits, salteja amaneix amb sal i pebre negre, reserva.

Renta i obre del llarg mitja dotzena de tomàquets Sant Marzano, tipus bombeta, també va bé qualsevol tomàquet d’amanir madur i de carn gruixuda, extreu les llavor i ves-los tombant cara avall per que acabin de deixar el suc. Escalfa una paella amb 1C d’oli i col·loca els tomàquets cara amunt com si fossin barquetes. Al cap d’uns minuts gira el tomàquet, veuràs que la pell es desenganxa, treu-la. Un cop tretes les pells amaneix amb un polsim de sal i pebre, si prefereixes un all trinxat i unes fulles d’alfàbrega. Tanca el foc.

Buida les albergínies amb una cullera amb ajuda del gabinet amb cura de no trencar la cassoleta, barreja la polpa amb els bolets i farceix les cassoletes.

A l’hora de muntar el plat, col·loca les tomates al plat, les cassoletes i amaneix amb la maionesa.

Es pot degustar tant fred com calent.


                                                        


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada