dilluns, 8 d’agost del 2022

QUICHE DE FONOLL AMB FARIGOLA LLIMONERA

 

Per un motlle d’uns 20cm, per la massa necessites: 75g de farina d’arròs, fajol o civada, 55g de farina d’ametlla, 2C de farina de tapioca o de blat de moro ½ c de sal marina, fulles de farigola o si son de romaní les tallem petit, 3 o 4C d’oli d’oliva o Ghee, 4 o 5C d’aigua molt freda.

En un bol posa tots els ingredients secs, barreja amb les fulles escollides i fes un forat al mig, afegeix l’oli i remena, ves afegint l’aigua a poc a poc fins aconseguir una massa uniforme, forma una bola, tapa i deix reposar mitja hora a la nevera. També la podeu fer el dia abans i guardar-la a la nevera.

Lamina una ceba mitjana i salteja a foc mitjà amb una mica d’oli i sal, quan just canvi el color, apaga el foc, reserva.

Anem per el farcit: En un bol bat 2 ous i afegeix 150ml de llet d’ametlla (o un altre), ratlla  ½ c de nou moscada, unes fulles de farigola o romaní tallat, sal marina i pebre negre.

Escalfar el forn a 180º.

Talla el fonoll que ha sobrat a làmines (una mica mes de mig)

Treu la massa de la nevera i pressiona amb les mans per adaptar-la al motlle (1er posa un paper al fons o pinzella amb oli). També es poden fer tartaletes individuals. Punxar la base amb una forquilla per evitar que s’infli quan es cou.

Aboca-hi el farcit, reparteix la ceba, i ves col·locant les llesques de fonoll. Posa al forn durant uns 35 minuts.


                                         


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada