dilluns, 8 d’agost del 2022

MONGETES TENDRES I PASTANAGUES

La mongeta es una de les poques verdures que no es pot menjar crua, ara bé cuites “al dente” i acompanyades de 

una salsa vinagreta o de iogurt son tota una exquisidesa, ens sorprèn amb el seu sabor suau i una mica dolç.

Tria la mongeta tallant la punta des d’on s’agafa a la planta, la que es per punxeguda no cal tallar-la.

Quan arrenqui el bull hi afegim la mongeta i la pastanaga tallada al llarg uns 4 a 5 minuts, treure de l’aigua calenta i posar-les amb aigua freda (aigua + glaçons) per tallar la cocció. Escorre al cap de mig minut.  Amb aquest pas aconseguim que les verdures conservin el seu color viu. 

Com que no hi posem sales pot aprofitar l’aigua de cocció per regar les plantes. L’aigua de les mongetes no ens serveix per un brou. Sempre que bullim les verdures i les vulguem menjar escorregudes ho hem de fer sense sal, ja que aquesta fa decantar part dels nutrients a l’aigua.
Les podem amanir també amb una bona cullerada de “dukka”, una barreja d’espècies, llavors i fruits secs torrats: comí, coriandre, pebre negre molt, sèsam negre, pipes de carbassa, pipes de girasol, avellanes i sal marina) i oli d’oliva.


                                      


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada