dilluns, 8 d’agost del 2022

AMANIDA DE FONOLL I TARONJA

Treu la base del bulb i si hi ha alguna fulla exterior malmesa,  amb l’ajuda d’una mandolina talla tires fines del llarg amb el cor inclòs i les vas posant a dins un bol amb aigua freda, (amb menys de mig bulb n’hi ha suficient) reservar tapat a la nevera per que es cargolin i quedin cruixents. Aprofita per afegir-hi uns ravenets amb 3 talls des de la punta sense arribar a la base de la tija i sobri com una flor.

La nit abans deixa en remull amb aigua mineral o filtrada 1,5C d’alga “cochayuyo”, escorre i talla a trossets més petits, posa a macerar amb 2C de suc de taronja.

Pela i treu el pinyol d’un alvocat madurs (dos si son petits), aixafa amb una forquilla i amaneix amb suc de llimona, afegeix 1c de pebre vermell en gra, aixafa’ls per que s’integrin amb la polpa, 1C de germinats, 1C de fulles de coriandre picat (o julivert), 1C de fulles del fonoll la meitat d’alga, remena per que quedi repartit i farceix un motlle directament al plat

Pela una taronja fins a treure tota la part blanca,  talla a rodelles de ½ cm.

Abans de muntar el plat frega’l amb una dent d’all  (opcional) el motlle al mig amb el alvocat, forma un llit amb unes fulles d’enciams variats o fulles d’alfàbrega, ruca... al voltant, afegeix  les rodelles de taronja, les cintes de fonoll escorregudes tot intercalant els colors. 

Talla unes branquetes d’api i afegeix amb la resta de “cochayuyo”, 1C de pebre vermell en gra. Decora el puré d’alvocat amb la flor de ravenet abans de treure el motlle, i després col·loca  una fulla de fonoll i una de coriandre. Per amanir aprofita el suc de taronja on s’ha macerat l’alga, afegir 2 o 3C d’oli d’oliva verge extra, emulsionar i tira per sobre. 

En aquest cas de sal no n’hi posarem per que ja en porta l’alga.


                                   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada