dilluns, 8 d’agost del 2022

“AJOBLANCO”

Aquesta sopa és perfecte per els dies de calor per que ens ajuda a hidratar-nos i a recuperar forces, gràcies al seu ingredient bàsic: l’ametlla, rica amb calci i altres minerals com son el zinc, manganès, ferro, coure, magnesi... àcid fòlic i vitamina E, per tant amb poder antioxidant i amb greixos saludables. 

La nit abans posa 200g d’ametlles en remull remull amb un raig de llimona o vinagre, treu la pel, talla una poma a daus i posar-la al vas per triturar amb les ametlles pelades, 1 gra d’all, 3C oli d’oliva verge extra, 1C de vinagre de poma, sal marina i 1L d’aigua mineral o filtrada. Triturar fins aconseguir una textura de crema, rectifica si necessita mes aigua, o amanit. 

Deixa refredar a la nevera, serveix-la amb uns grans de pebre vermell i unes cireres sense os.

Normalment es fa amb pa però he pensat que amb la poma queda més lleugera i no porta gluten. També substitueixo el raïm per les cireres, podeu provar amb altres fruites com per exemple la maduixa.


                                              


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada