dilluns, 8 d’agost del 2022

MANDONGUILLES DE LLENTIES ESPECIADES

Per unes 18 unitats (petites) ens caldrà: 1T de llentia pardina cuita i escorreguda, 1 pastanaga morada (o no) mitjana gran ratllada petita, 3 alls tendres tallats ben petits amb una mica de la part verda, 1 ceba tendra tallada petita, 30g sèsam torrat, 25g de flocs de civada fets farina, sal, la pell ratllada d’una llimona, 1c d’orenga, 1c de farigola (julivert o coriandre fresc...)

Torrar el sèsam en una paella sense oli, amb 1 o 2 minuts n’hi ha prou, abocar en un plat per refredar, triturar un cop tebi, reservar.

Escalfar 1C d’oli d’oliva verge en una paella, posar 1er la ceba i l’all amb una mica de sal, al cap d’un minut afegir la pastanaga, remenar un parell de minuts i tancar el foc.

Aixafar les llenties dins un plat fons amb una forquilla, afegir la barreja de la pastanaga, les herbes aromàtiques escollides, la pell de la llimona, una mica de sal, pebre i el sèsam triturat. Anem remenant per integrar-ho tot, per últim afegir la farina de mica en mica per que s’absorbeixi, fer atenció, dons la massa s’ha de poder modelar, ni massa eixuta, ni massa tova. 

Acompanyar de una maionesa amb: 150g anacards, 1C de mostassa, el suc d’una llimona i uns 125ml d’aigua. Començar triturant els anacards amb la mostassa, el suc de llimona i una mica mes de la meitat d’aigua. Si cal afegir més per aconseguir la textura desitjada. Després afegir 1 o 2 cogombres en vinagre tallats petits i les herbes aromàtiques escollides.

Una altre salsa podria ser: 1 iogurt, 1C de mostassa, 1 o 2 cogombres en vinagre tallats petits, i herbes aromàtiques, cibulet, farigola, coriandre...

Acompanyeu-les amb unes fulles verdes escaldades o fetes al vapor. 


                                                 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada