dilluns, 8 d’agost del 2022

CANELÓ VEGETAL


Per un parell de rotllos, necessitarem 1T de quinoa o arròs integral rodó cuit, 2 fulles de nori, un grapat de fulles: espinac petit, ruca o enciam, 1 alvocat, 1 pastanaga taronja, 1 pastanaga morada, 2 puntes d’espàrrec, unes tiges de bleda de colors o verda (tallades del llarg, escaldades i macerades), cibulet, brots de gira sol, fulles de coriandre picades... el farcit pot ser variable, al gust de cada un, podem aprofitar restes de verdures que tinguem a la nevera.

Comencem col·locant la fulla d’alga nori en una màrfega per a enrotllar el caneló. Si noteu una cara mes brillant que l’altra, col·locar-la a la part que queda a la vista i coincidint amb la punta de la màrfega (es des d’on començarem a enrotllar) amb les fulles d’espinac cobrir 2/3  parts del full, deixant uns 3cm al final per poder tancar i segellar el canaló.  A continuació estendre la quinoa compactant-la una mica, mirant que quedi un gruix de ½ cm aprox. Seguint una línia horitzontal de la part de baix, posar uns talls d’alvocat, la pastanaga tallada a bastonets, puntes d’espàrrec o no, unes tiges de cibulet, brots o germinats, coriandre o julivert, i uns punts repartits de salsa. Ara, començar a enrotllar la part que està més a prop nostre tot fent una mica de pressió ajudant-nos amb la màrfega, (si es desmunta una mica dels costats, fer una mica de pressió amb els dits) fins tancar el caneló posant uns punts de salsa a la part del final per segellar.

La salsa l’haurem fet així: 1T d’anacards en remull mínim 2 hores (descartar l’aigua del remull), 1 dàtil sense os, 1C de suc de llimona, ½ c de pols o de pasta de “wasabi” o el picant que us agradi, mostassa va bé, 1 dent d’all, un punt de sal i pebre negre molt. Posar tot al vas per triturar amb uns ¼ T d’aigua. 

Acompanyar amb salsa tamari o la salsa picant. 

Sempre es poden fer les variacions que es vulguin, si voleu estalviar-vos la salsa, o no us agrada el picant podeu substituir-la per crema de sèsam.

                                              



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada