dilluns, 9 de maig del 2022

PIZZA AMB ORTIGUES


 

Per la base d’unes 10 pizzes petites o 2 de grans (es poden congelar) uns 275ml d’aigua tèbia, 2c de llevat sec, 2c de sal, 350g aprox. de farina d’espelta i 2C d’oli d’oliva. Surten de 2 a 3 pizzes. 

Barrejar l’aigua amb el llevat i la sal en un bol, anem afegint-hi la farina fins aconseguir formar una massa amb forma de bola, amassar sobre una superfície enfarinada duran un parell de minuts amb les mans enfarinades. Tornar la massa al bol, untar amb oli per fora la massa, tapar el bol i deixar reposar mínim dues hores en un lloc càlid.

Passat aquest temps, fer les porcions desitjades en forma de pilotes.

Escalfar el forn a 240º. 

Aixafar una pilota de massa amb les mans sobre un paper per anar directament a la safata del forn, ens podem ajudar d’un rodet enfarinat per acabar de formar la pizza.

Pintar la massa amb oli, afegir uns alls tendres tallats, fulles d’orenga, un grapat de fulles escaldades d’ortiga, uns quants pinyons i panses, i formatge de cabra trencat (opcional).  Enfornar a la safata calenta de la part de baix del forn. Baixar a 200º.

Coure de 10 a 15 minuts, quan les puntes es comencin a daurar.

Amanir-la com mes ens agradi, en aquest cas he posat oli amb fulles d’orenga, julivert i ortiga picades.


                  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada