dilluns, 9 de maig del 2022

CIVADA AMB LLENTIES I BROCOLI


 

El gra de civada necessita està en remull durant una nit o mes, llavors millor canviar l’aigua al cap de unes 8 o 10 hores. Per dues persones ens caldran 2/3 T de civada, bullir amb 3 volums d’aigua amb una fulla de llorer o un tros d’alga kombu durant 45 minuts, afegir la sal al final. Aquest pas i la cocció de les llenties els podem tenir ja fets a la nevera i només els haurem d’escalfar. 

Macerar 2 cebes tendres laminades gruixudes espolsar amb una mica de sal i pintar amb una barreja de 1C xarop d’atzavara i  2C d’oli d’oliva. Escalfar una paella o planxa i marcar la ceba, una parell de minuts per banda, ha de quedar cruixent de dins. 

Coure al vapor unes flors de brocoli durant 8 minuts.

Barrejar la civada cuita i escorreguda amb 2 o 3 cullerades grans de llenties, i una picada d’orenga, farigola i romaní, (si no les teniu fresques, els hi posem seques amb menys quantitat) incorporar a la barreja. Adornar amb el brocoli i la ceba. Si ens ha sobrat amanit de la ceba l’hi afegim, si no amanim amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra.


               



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada