dimarts, 8 de març del 2022

VICHYSSOISE AMB XIPS DE SÀLVIA

Rentar un parell de manats de porros, 1 manat de ceba tendra i tallar les arrels i la part més verda que utilitzarem per fer un brou vegetal. Tallar a rodanxes, dependrà del triturador que feu servir, llavors les talleu mes o menys fines per ajudar a triturar.  

Saltejar a foc mitjà baix en una paella amb una mica d’oli d’oliva i sal marina, una mica de pebre blanc i nou moscada ratllada durant uns minuts fins que s’estovin. Afegir aigua mineral o brou, una patata ja bullida o crua pelada i tallada, podeu substituir-la per nap negre de muntanya pelat. 

Tapar i coure fins que la patata sigui cuita. 

Col·locar la sopa al vas per triturar. Per fer la sopa més cremosa, afegir un grapat petit d’anacards o crema de llet de soja, triturar fins aconseguir la consistència desitjada.

Si teniu una sàlvia, escollir unes quantes fulles (com més grans millor) que amanirem amb oli i sal,  impregnar amb les mans de tots dos costats. Col·locar les fulles sobre un paper per anar al forn que haurem escalfat a uns 185º, vigilar que no es passin, amb un parell de minuts n’hi ha prou que quedar cruixents.

Es pot consumir tant calenta, com tèbia.


                                


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada