diumenge, 20 de febrer del 2022

SALSA CALÇOTS

Ens caldran 3 o 4 tomàquets de penjar, 3 o 4 nyores, una cabeça d’alls, un grapat d’ametlles torrades, i unes avellanes (opcional), una llesca petita de pa del dia abans per remullar amb vinagre, sal i oli d’oliva verge extra.

Començarem obrint les nyores per la meitat, mirem de treure les llavors, i les posem en remull a un bol amb aigua tèbia. 
Anem per escalivar els tomàquets i la cabeça d’alls, un cop cuits i temperats, els pelarem i els afegirem als altres ingredients al pot per triturar.
Mentrestant anem pelant les ametlles i o avellanes (al gust de cada un, a mi m’agrada amb ametlla sola...) i les anem posant al pot.
Preparem la llesca de pa en un plat i tirem un raig petit de vinagre per que la molla quedi xopa, no cal posar-ne massa, però si és el cas després sempre podrem escorre la molla (el pa es pot estalviar i afegir el vinagre tot sol)
Treure la nyora de l’aigua i amb una cullereta de cafè rasquem la seva polpa i l’afegim al pot, amb els tomàquets, els alls, i la molla de pa escorreguda sense la crosta.
Amanim amb una mica de sal, un all cru aixafat i l’oli d’oliva, començar a triturar i anar afegint l’oli com si féssim una maionesa.


                      



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada