divendres, 11 de febrer del 2022

BROWNIE D’AZUKIS I AMETLLA

Normalment aquests tipus de pastissos porten una llarga llista d’ingredients i poc saludables. Està inspirat amb la cuina japonesa, que fa diferents dolços  i gelats on la base està feta amb mongetes vermelles: les azuki, estalviant farines i llevats, el resultat no te res a envejar als de sempre ;)

 

Escalfar el forn a 220ºC sense aire.

Posar al vas per triturar uns 300g d’azuki ben cuites i escorregudes amb 180ml de llet d’ametlla o d’un altre vegetal. 

Un cop s’hagi fet una pasta, afegir 35g de cacau cru en pols (podeu substituir o fer meitat i meitat amb pols de garrofa) 60g de sucre de coco o panela, 60g de farina d’ametlla.  Triturar tot junt, tastar per ajustar el sucre i el cacau. Afegir un grapat de nous i remenar.

Folrar un motlle (500g) pintat amb oli de coco amb paper, col·locar la massa a dins i decorar amb unes gotes de xocolata o trencar una porció de xocolata a trossets.

Abaixar el forn a 190º i coure fins que el punxant el pal surti net (uns 15-20 minuts) Deixar refredar i desemmotllar.

Per fer-ho encara més atractiu, acompanyar d’una bona melmelada de nabius, gerds o de cumquats amb almívar com es el cas.

 

                                          


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada