Normalment aquests tipus de pastissos porten una llarga llista d’ingredients i poc saludables. Està inspirat amb la cuina japonesa, que fa diferents dolços i gelats on la base està feta amb mongetes vermelles: les azuki, estalviant farines i llevats, el resultat no te res a envejar als de sempre ;)
Escalfar el forn a 220ºC sense aire.
Posar al vas per triturar uns 300g d’azuki ben cuites i escorregudes amb 180ml de llet d’ametlla o d’un altre vegetal.
Un cop s’hagi fet una pasta, afegir 35g de cacau cru en pols (podeu substituir o fer meitat i meitat amb pols de garrofa) 60g de sucre de coco o panela, 60g de farina d’ametlla. Triturar tot junt, tastar per ajustar el sucre i el cacau. Afegir un grapat de nous i remenar.
Folrar un motlle (500g) pintat amb oli de coco amb paper, col·locar la massa a dins i decorar amb unes gotes de xocolata o trencar una porció de xocolata a trossets.
Abaixar el forn a 190º i coure fins que el punxant el pal surti net (uns 15-20 minuts) Deixar refredar i desemmotllar.
Per fer-ho encara més atractiu, acompanyar d’una bona melmelada de nabius, gerds o de cumquats amb almívar com es el cas.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada