dijous, 24 de febrer del 2022

PASTANAGA MORADA I COL DE MILA AMB SALSA DE IOGURT

 

Escalfar el forn a dalt i a baix a 200ºC.

Preparar la salsa amb: 1 iogurt d’ametlles o un altre, 1C de mostassa, 1C de llavors de cànem, 2C de suc de taronja, farigola i romaní tallat petit. Emulsionar i reservar a la nevera.

Fregar i rentar tot el manat de pastanagues, eixugar-les i tallar-les longitudinalment. 

Amanir amb una mica d’oli d’oliva, sal marina, farigola i romaní, repartir amb les mans per impregnar-les de totes bandes. Posar un paper a la safata per anar al forn i col·locar les pastanagues amanides. 

Podem aprofitar i afegir-hi altres hortalisses (naps, ceba tallada a quarts, remolatxa) i ja les tindrem a punt per altres receptes per acompanyar un llegum o cereal.

Baixar el forn a 185º i coure durant 15 minuts per un costat, donar la volta i deixar 5 o 10 minuts més, fins que estiguin tendres.

Mentrestant escalfar dos o tres dits d’aigua fins que arranqui el bull, posar unes llavors de fonoll o comí a l’aigua (opcional). Tallar la col per el mig o per 4 trossos si es gran, treure la tija del mig amb cura de no desfer els nius.

Un cop arrenqui el bull tancar el foc i afegir els talls de col, deixar que es coguin amb l’escalfor residual de 5 a 10 minuts, escorre abans de servir.

Posar les hortalisses al plat i amanir amb la salsa de iogurt i uns brots verds.


Es bo saber que el beta carotè s’absorbeix millor quan s’acompanya d’un aliment gras saludable com l’alvocat, els fruits secs, i les llavors. 

 

                                    


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada