divendres, 11 de febrer del 2022

COMPOTA PROBIOTICA DE CARBASSA AMB IOGURT DE COCO I COKIES D'AMETLLA

Per fer la compota, coure al forn  2 ½ T de carbassa pintada amb oli de coco, i espolsada amb una mica de canyella (opcional) Les llavors es poden aprofitar per fer llet: triturar les llavors amb mig litre d’aigua, separar el líquid colant amb una bossa per fer liquats, ¼ T aprox. de vinagre de poma sense pasteuritzar, 6 dàtils Medjool , 1c de canyella, la pell ratllada d’una taronja, un punt de cardamom molt, un altre d’anís estrellat, un tros de gingebre fresc ratllat i un de cúrcuma.

Triturar tots els ingredients fins aconseguir una mousse, es conserva a la nevera durant 15 dies.

Al mateix temps que es cou la carbassa aprofitarem el forn per fer unes galetes:

1 T de farina d’ametlla, ½ T de farina d’arròs, 3C de sucre de coco o panela, 1c de canyella, la pell ratllada de una taronja, 1c de llavors de rosella, 5C d’oli de coco i 3 d’aigua.

Barrejar les farines, la pell ratllada, les llavors, la canyella en pols i el sucre en un bol. En una altre bol barrejar  l’aigua, l’ oli desfet al bany maria. Afegir aquesta emulsió al bol de les farines, tot remenant fins aconseguir una massa flexible.

Formar boles amb les mans i aixafar. Les col·loquem sobre una safata protegida amb paper, coure al forn 180º durant 10 minuts.  Surten de 12 a 14 unitats. 

 

                                           




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada