dimecres, 29 de desembre del 2021

TURRÓ D’AMETLLES

Necessitem 2T d’ametlles crues, 1T o una mica menys de sucre de coco (es el que te l’índex glucèmic mes baix) o sucre Panela, ½ c de sal i 1c de canyella. 

Posar les ametlles sobre un paper i la safata d’anar al forn, torrar a 160º (dalt i baix) uns 10-12 minuts. Deixar refredar, fregar entre elles per fer caure la pell, sinó surt la deixem. 

Posar tot els ingredients al vas del processador per triturar (o una picadora, amb el minipimer no, es pot cremar el motor) Amb molt pocs minuts estarà fet, vigilar que es vagi triturant tot igual, si cal ens ajudem amb l’espàtula per fer baixar dels costats. Quan veieu que es va formant una massa de seguida  comença a fer una mica d’oli, llavors voldrà dir que ja està a punt.

Emplenar un motlle rectangular folrat amb paper, pressionar per que ens quedi ben format i guardar a la nevera. Com mes dies passen mes bo és ;) això si es que no us l’heu menjat abans!

He regat el kiwi amb un almívar fet amb suc de poma infusionat amb canyella, sucre panela o de coco, anís estrellat. La carbassa l’he fet al forn a rodelles macerades amb el mateix almívar.


                      


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada