dimecres, 29 de desembre de 2021

AMANIDA DE RÚCULA AMB ARANJA I ALVOCAT

Necessitem unes fulles de rúcula i espinac petit netes i eixutes, 1 aranja mitjana, ½ alvocat, el suc de mitja llimona, brots de girasol o algun altre, olives negres, 1C llavors de cànem i ½ C de comí negre, o sèsam negre i blanc.

Per amanir 1C de xarop o mel, 1C suc d’aranja, 2C d’oli. 

El mes entretingut es pelar l’aranja, treien les peles que emboliquen els grills, quan ho fem posar un bol a sota per recollir el suc. Si es vol estalviar aquest pas, es talla a rodelles, si l’aranja es petita deixar la rodella sencera sense la pell gruixuda. Reservar.  I si no agrada l’aranja substituir-la per 1 taronja. 

Preparar la salsa d’amanir amb els ingredients. Fer-ne dues parts, una de més gran per posar al bol de l’aranja escorreguda per que es maceri.

Torrar les llavors escollides (les de cànem no es torren) amb cura, estan fetes quan comencen a desprendre el seu aroma, millor poca que  massa estona.

Pelar l’alvocat i tallar a daus, esprémer la llimona per sobre per que no s’oxidi. 

Muntar el plat tal com es veu a la foto, amanir.

 

                            


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada