dimecres, 29 de desembre del 2021

COL I FLOR AMB SAFRÀ, AZUKIS I SALSA DE IOGURT

Per unes 3 o 4 persones necessitem 1 col i flor, 10-12 fils de safrà (podem substituir per cúrcuma i pebre negre) 150ml d’aigua ben calenta per infusionar el safrà, 1 o 2 cebes tallades a rodanxes, 30g de panses, 40g olives verdes.

Per la salsa: 1 iogurt vegetal (o cabra, ovella) , 1 c de harissa (salsa picant) o mostassa, 1 grapat de cibulet i estragó tallat petit, julivert o coriandre, anet... oli d’oliva i sal. Barrejar els ingredients per integrar.

Unes fulles d’enciam i mongetes azukis o un altre per acompanyar.

Preparar una infusió amb el safrà i deixar reposar mínim 10 minuts. Escalfar oli en una cassola per saltejar les rodelles de ceba espolsades amb una mica de sal, afegir l’aigua de safrà (si hi posem cúrcuma l’afegim un cop saltejada la ceba, remenar i tirar l’aigua calenta, afegir la col i flor, les panses i les olives, coure a foc suau durant ¼ d’hora o 20 minuts.

Si ja has provat la col i flor crua alguna vegada, sabràs que el seu sabor no te res a veure amb de la col i flor cuita, es molt mes suau. Si vols fer una versió mes cruixent, separar les flors en talls mes petits la col·loquem en un bol amb les rodelles de ceba, i la infusió de safrà per sobre, deixar marinar unes hores, remenant de tant en tant.


                                                            


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada