dimecres, 29 de desembre del 2021

HAMBURGUESSES DE MILL ACOMPANYADES DE KALE I BROCOLI AL VAPOR

Coure 1/3 T de mill  (es pot substituir per quinoa, arròs...) Rentar i tallar al llarg 3 o 4 porros, desprès a mitges rodanxes ben fines, ratllar 3 o 4 pastanagues morades o normals (o aprofitar la polpa de fer suc).

Escalfar una mica d’oli en una paella i saltejar el porro durant 3 minuts a foc mitjà, si ens cal afegir mes oli, es pot substituir per una mica d’aigua, ara posar la pastanaga ratllada, un tros de bitxo al gust tallat ben petit, 1c d’orenga, i un polsim de sal. Saltejar uns minuts mes, apagar el foc i afegir el mill tot remenant per que ens quedi tot barrejat. Deixar reposar uns minuts per que al formar les hamburgueses no ens cremem.  Surten unes 6 o 7 unitats d’uns 50g.

Coure al vapor unes fulles de la col sense les tiges i unes flors de bròcoli durant 5 minuts, al acabar posar de seguida amb aigua freda per sobre i escorre.  

Per acompanyar farem una salsa amb 1T d’anacards que prèviament haurem posat en remull un parell d’hores, 1/3T d’oli d’oliva, 1C de vinagre de poma, 3C de xarop, 3C de suc de llimona, 1C de pols de ceba, 1 tros de cireret al gust, 1 all, 1c de farigola llimonera, 2/3 T (150ml) d’aigua  i sal marina.

La salsa ens pot servir per acompanyar des de amanides, verdures, cremes...


                                     


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada