dimecres, 29 de desembre del 2021

CASSOLETA DE CARBASSA AMB CEBA I BOLETS

Ens cal 1 carbassa cacauet o violí tallada a rodanxes d’uns 2,5cm, pelar i extreure les llavors. 

Per aquesta recepta aprofitarem les parts de la base i del barret per fer les cassoletes. Si la forma de la carbassa no us ho permet tampoc passa res, utilitzarem les rodanxes tal qual, igual que les que ens queden a la part del mig.

Preparar una infusió concentrada amb fonoll, comí, anís verd, lemon grass... escolliu les plantes que més us agradin.

Amb un ganivet amb punxa marcar la part de sobre i de sota de cada rodella com si dibuixéssim un mosaic i col·locar-les en una safata una mica fonda. Abocar la infusió per sobre, deixar macerar uns 10 minuts o ¼ d’hora.

Preparem una cassola o olla per coure les rodelles al vapor fins que els talls es puguin punxar bé, no interessa que s’estovin massa. 

Escolliu els bolets. Si son deshidratats, els posem dins un bol amb una mica d’aigua calenta durant uns minuts per hidratar, si no ho estan, igualment els tirem aigua calenta per sobre per que quedin nets. Reservar l’aigua del remull.

Saltejar els bolets escorreguts amb una mica de sal i pebre/all picadet. 

Per les cassoletes necessitem saltejar una ceba mitjana tallada a juliana i amanida amb un polsim de sal i pebre fins que ens quedi melosa.Com que la carbassa es molt dolça, abans de posar-hi els demès ingredients amanir amb una mica de sal gruixuda.

Per muntar les cassoletes farcim amb la ceba i els bolets saltejats, tallar petit unes tiges de cibulet o orenga... al gust, uns pètals de calèndula. Regar per sobre amb l’aigua dels bolets.


                                                       


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada