dimecres, 29 de desembre del 2021

CARBASSA AMB TROMPETES DE LA MORT I/O BACALLÀ

Ens cal 1 carbassa cacauet o violí tallada a rodanxes d’uns 2,5cm, pelar i extreure les llavors. 

Per aquesta recepta aprofitarem les parts de la base i del barret per fer les cassoletes. Si la forma de la carbassa no us ho permet tampoc passa res, utilitzarem les rodanxes tal qual, igual que les que ens queden a la part del mig.

Preparar una infusió concentrada amb fonoll, comí, anís verd, lemon grass... escolliu les plantes que més us agradin.

Amb un ganivet amb punxa marcar la part de sobre i de sota de cada rodella com si dibuixéssim un mosaic i col·locar-les en una safata una mica fonda. Abocar la infusió per sobre, deixar macerar uns 10 minuts o ¼ d’hora.

Preparem una cassola o olla per coure les rodelles al vapor fins que els talls es puguin punxar bé, no interessa que s’estovin massa. 

Escolliu els bolets. Si son deshidratats, els posem dins un bol amb una mica d’aigua calenta durant uns minuts per hidratar, si no ho estan, igualment els tirem aigua calenta per sobre per que quedin nets. Reservar l’aigua del remull.

Saltejar els bolets escorreguts amb una mica de sal i pebre/all picadet. Dessalar el bacallà, escorre bé (eixugar amb un drap de cuina) esqueixar a trossos petits i posar-los en pot de vidre coberts d’oli d’oliva verge, uns grans de pebre negre i unes fulles de farigola. Es perfecte si ho preparem el dia abans, o unes hores abans per que el bacallà es maceri i ajudi a integrar els sabors.Dessalar el bacallà, escorre bé (eixugar amb un drap de cuina) esqueixar a trossos petits i posar-los en pot de vidre coberts d’oli d’oliva verge, uns grans de pebre negre i unes fulles de farigola. Es perfecte si ho preparem el dia abans, o unes hores abans per que el bacallà es maceri i ajudi a integrar els sabors.

Saltejar una ceba tallada a juliana amanida amb una mica de sal i pebre.

Col·locar les rodelles al plat i decorar amb unes pipes de carbassa, bolets, ceba, i/ o bacallà esqueixat.


                                                          


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada