dimarts, 21 de setembre de 2021

HUMUS DE CARBASSO

Les mides son a l’ull i al gust de cada un, com també us animo a canviar ingredients per altres que tingueu mes a mà.

Ens calen un parell de carbassons mitjans nets i sense pelar, un alvocat petit o mig de gran sense la pell i la nou, el suc de una llimona petita, sal marina o 1C d’aigua de mar,  ¼ T de tahina crua, ½ T d’oli d’oliva verge extra.

Per decorar, mig cireret fresc (vit.C entre altres) i fulles de verdolaga.  Creix pràcticament a qualsevol lloc amb terra on pugui arrelar, no agafar-les si estan als marges de camins transitats o camps amb cultius convencionals. Es tracta de una planta superaliment, de les mes riques amb omega 3. Si no amb alguna altre planta que tingueu (alfàbrega, estragó, julivert).

El carbassó l’he posat cru, però també es pot coure uns minuts al vapor.

 

Triturar tots els ingredients, menys part del oli, un cop aconseguim la textura de puré acabar de tirar la resta de l’oli. Rectificar de sal o pebre (si no hi posem el bitxo). Amanir amb el cireret tallat petit, les fulles de verdolaga i un raig d’oli d’oliva.

Degustar amb una bona torrada, palets de pastanaga, api, pebrot...


                                         



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada