dijous, 1 d’abril del 2021

CROQUETES DE VERDURES AL FORN


 

Escalfar el forn a 225º

Ratllar 1 ceba mitjana, 100g de col, 100g de pastanaga, 1 poma, posar en un bol i amanir amb una mica de sal,  barregem amb les mans durant un parell de minuts, tot fent un massatge per treure l’aigua de les verdures, escorre el suc (no el llenceu, està ple de vitamines, jo el vaig beure)  i afegir un grapat de bledes de colors o verdes, o espinac tallades ben petites. 

En un altre bol posar 100g de farina de cigró aprox. mes 4C de farina d’arròs (si no poden ser de cigró) espècies al gust com cúrcuma, comí, coriandre molt, farigola, romaní orenga i/o herbes aromàtiques fresques: julivert, coriandre... que ens donaran gust i ajudaran a la digestió.

Incorporar aquesta barreja a les verdures junt amb 4C d’oli d’oliva. Barrejar fins que quedi tot impregnat.

Protegir la safata del forn amb paper, agafar la mida d’una cullerada gran i formar les croquetes amb les mans,  col·locar sobre el paper, amanir amb unes llavors de sèsam negre i coure durant uns 18 a 20 minuts. 

Les podeu gaudir calentes o fredes, i acompanyades amb salsa.

En aquest cas, una es feta amb mig alvocat, 1 grapat de coriandre fresc, 1 grapat de fulles de menta, mig pebrot bitxo picant (opcional) 5C oli d’oliva, el suc de mitja llimona, 1c de xarop aigua per allargar 3C, sal i pebre al gust.

La segona es de iogurt amb 2C de la salsa anterior, salt i pebre al gust.


                                             


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada