dijous, 1 d’abril del 2021

PORROS I PASTANAGUES AMANIDES AMB SALSA VERDA A LA TARONJA


 

En contes de porros, també podríem fer servir calçots, i a mes de pastanagues també hi podem afegir remolatxa, fonoll,... 

He començat per blanquejar (escaldar) els porros uns 2 o 3 minuts, a continuació les pastanagues també durant un parell de minuts, si son grans es poden partir per la meitat, la pastanaga morada te una textura més tova, si utilitzem la normal la deixem un minut més. De seguida que les traiem les posem amb aigua freda per tallar la cocció i conservar el color. Escorre i reservar.

 

Per la salsa, rentar i tallar ben petit un parell d’alls tendres, i 2 o 3 cebes tendre, col·locar en un bol amb 1c de sal gruixuda, remenar per escampar la sal. 

Aprofitarem bona part de les fulles (sense les tiges) de la pastanaga tallada ben petita, carregades de vitamina C  entre d’altres. Varies fulles (sense les tiges) de col kale tallades ben petites i 5 o 6 fulles de menta també tallades. Afegir al bol amb la ceba amb 1C de vinagre de poma, el suc de 1 taronja, barrejar. Si es vol es pot afegir 2C d’oli d’oliva. 


                                    



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada