Tallar una ceba gran i un parell d’alls (si son tendres en posem més i tallats al llarg) a làmines, saltejar en una cassola amb ghee (mantega clarificada) o oli de coco, posar les especies: curri, cúrcuma, i pebre negre molt, un grapat d’anacards, barrejar amb la ceba durant un minut.
Rentar les llenties, escorre i tirar-les a la cassola amb un dit d’aigua calenta, quasi fins a cobrir les llenties, remenar i quan arranqui el bull afegir ½ llauna 400ml de llet de coco. Si cal afegir més aigua ho fem, tenir en conte que la llentia absorbeix molt de líquid. Deixar coure de 8 a 10 minuts tapat.
Desflorem el bròquil i afegir els poms a la cocció per que es coguin al vapor durant 8 o 10 minuts més.
Mentrestant torrar en conta de no passar-nos, unes llavors de sèsam i afegir per sobre al final de la cocció, amb el foc tancat. Tant els fruits secs com les llavors combinades amb llegum ens ajuden a completar la proteïna del plat.
Aquí es pot substituir la llentia per quinoa (el l’únic cereal que té la proteïna completa, es a dir té tots els aminoàcids essencials).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada