dijous, 14 d’octubre del 2021

CREMA DE CARBASSA


 

Un tros de carbassa de mig quilo, 400ml de llet de coco, una ceba, 1 cm de gingebre fresc ratllat, sal marina i oli d’oliva verge. Dukka per decorar (mix de llavors, espècies i avellanes) llavors de carbassa i/o bolets saltejats amb gingebre y pinyons.

Coure la carbassa, ho podem fer de moltes maneres, si tenim una peça sencera, el mes fàcil es rentar-la i posar-la en una safata per anar al forn, fent-a a baixa temperatura 95º durant unes 8-10 hores. Dependrà de la mida. Fent-ho d’aquesta manera podem separar la pell fàcilment. Si només fem un tros, llavors pintarem la polpa amb oli de coco, ghee, oli d’oliva... i amanir amb una mica de sal i espècies i coure fins que estigui tova a 185ºC.

Si es volen aprofitar les llavors per fer una llet vegetal, fer-les germinar..., les traiem abans de coure la carbassa.

Tallar una ceba gran a mitges llunes, si preferiu un parell de porros tallats a rodanxes, amanir amb un polsim de sal i saltejar a foc mitjà baix en una cassola. 

Mentrestant haurem separat la polpa de la pell de la carbassa, recuperem el suc  de la safata que ha tret durant la cocció al forn i escalfar (si no escalfar uns 250ml d’aigua) 

Un cop estofada la ceba, afegir la carbassa amb sal, pebre o gingebre, cúrcuma..., barrejar amb la ceba durant un minut i afegir una part de l’aigua que hem escalfat (deixar la meitat de l’aigua per el final) i la llet de coco deixem coure a foc baix, no cal que bulli, per que els gustos s’integrin. 

Triturar fins aconseguir la consistència desitjada, ajustem d’aigua, sal o pebre al gust.

Compte amb la sal, la carbassa per si es dolça, podeu optar per només espolsar de sal la ceba i després a l’hora de servir afegir  sal gruixuda, el contrast alhora de menjar-la es molt atractiu per el paladar.

Un cop servida la crema hi ha diverses opcions per acompanyar, com un mix de llavors, espècies i avellanes (Dukka) bolets confitats amb gingebre, pinyons i salsa tamari (llavors no ens cal posar sal) o un parell de cullerades soperes de iogurt.

Quan mengem alguna sopa o crema, va molt bé posar-hi entrebancs per que ens obliga a mastegar.  Sí, sí! Els líquids també els hem de mastegar ;)


                   



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada