dimarts, 20 d’abril del 2021

ESPARRECS I CARXOFES AMB ROMESCO

Començarem per la salsa romesco, la podem guardar a la nevera un parell de setmanes, dubto però que duri tant, dons es una salsa molt versàtil que combina molt bé amb verdures, amanides i algues. A més el seu gust millora si la fem el dia abans.

Es senzilla de fer, nomes ens cal tenir la prevenció de posar uns 6 tomàquets secs(12 meitats) en remull unes 8 hores abans, reservar l’aigua del remull per triturar.

 També posarem en remull 24 uts. d’ametlles i 15 uts. d’ avellanes unes 12 hores per activar-les, cal rentar-les abans i després quan s’escorren. 

Un cop fet això, ho posem al vas per triturar, juntament amb una dent d’all, 1C de vinagre de poma, 1C de polpa de nyora, ½ c de pebre vermell dolç, pebre negre molt al gust, 1c de sal o 50ml d’aigua de mar i una mica d’aigua d’haver remullat els tomàquets. 

Començar a triturar, després afegir l’oli en varies vegades (150ml d’oli d’oliva verge extra) fins aconseguir la crema.

Pelar el tronc i treure les fulles més rústiques de la part de fora la carxofa, tallar la part de dalt i fregar amb una llimona per que no s’oxidi. Coure-les al foc amb 2 dits d’aigua i una rodella de llimona fins que quedin tendres.

Pelar i tallar una ceba tendre i posar a macerar amb sal i vinagre o aigua.

Tallem la part dura dels espàrrecs amb les mans, i coure’ls al vapor. Podem aprofitar l'olla on fem les carxofes per posar-hi el cistell amb els espàrrecs de 3 a 5 minuts.


                                                   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada