Aquest es un plat nutritiu i a la vegada original i d’èxit, per que dona molt de joc amb el farcit. Som-hi dons ;)
Necessitarem 1 Tassa de llenties vermelles, 2 T d’aigua mineral o filtrada (mes la que utilitzem per el remull) sèsam blanc o negre, sal marina i oli d’oliva per pintar la paella.
Per fer-les encara mes atractives hi podem posar espècies al gust, per exemple 1 Cullerada d’orenga i unes escames de bitxo per qui li agradi el picant.
Rentar les llenties sota l’aixeta i deixar-les en remull un mínim de 12 hores canviant l’aigua un parell o tres vegades, hi ha que amb dues hores ja les utilitza, però val la pena fent-ho com he dit primer, ja que només es temps i organització. D’aquesta forma inactivarem els seus antinutrients pro-inflamatoris a més de una millor digestió.
Un cop fet això triturem tot junt, sense afegir tota l’aigua, llavors si el líquid és espès seran com les truites de farina i si posem més aigua, creps. Son bones de les dues maneres.
Pintar d’oli la paella, quan estigui calenta, afegir un cullerot de la barreja, de seguida esteneu-la per tot el fons. El moment de tombar-la veureu que es comença a desenganxar de les vores i si sacsegem una mica la paella es mourà. Repetir el procés fins acaba la massa.
A l’hora de farcir, creativitat al poder! Des de unes fulles de rucula, espinac, bledes, mostassa... uns bolets saltejats amb ceba i all tendre, germinats, pinyons, panses, prunes, maionesa d’anacards.
A la foto son d’espinacs al vapor amb llesques de ceba tendra i fonoll caramel·litzats a la planxa i cibulet
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada