dijous, 1 d’abril del 2021

CREPS DE LLENTIA VERMELLA


 

Aquest es un plat nutritiu i a la vegada original i d’èxit, per que dona molt de joc amb el farcit. Som-hi dons ;) 

Necessitarem 1 Tassa de llenties vermelles, 2 T d’aigua mineral o filtrada (mes la que utilitzem per el remull) sèsam blanc o negre, sal marina i oli d’oliva per pintar la paella. 

Per fer-les encara mes atractives hi podem posar espècies al gust, per exemple 1 Cullerada d’orenga i unes escames de bitxo per qui li agradi el picant. 

Rentar les llenties sota l’aixeta i deixar-les en remull un mínim de 12 hores canviant l’aigua un parell o tres vegades, hi ha que amb dues hores ja les utilitza, però val la pena fent-ho com he dit primer, ja que només es temps i organització. D’aquesta forma inactivarem els seus antinutrients pro-inflamatoris a més de una millor digestió. 

Un cop fet això triturem tot junt, sense afegir tota l’aigua, llavors si el líquid és espès seran com les truites de farina i si posem més aigua, creps. Son bones de les dues maneres. 

Pintar d’oli la paella, quan estigui calenta, afegir un cullerot de la barreja, de seguida esteneu-la per tot el fons. El moment de tombar-la veureu que es comença a desenganxar de les vores i si sacsegem una mica la paella es mourà. Repetir el procés fins acaba la massa. 

A l’hora de farcir, creativitat al poder! Des de unes fulles de rucula, espinac, bledes, mostassa... uns bolets saltejats amb ceba i all tendre, germinats, pinyons, panses, prunes, maionesa d’anacards. 

A la foto son d’espinacs al vapor amb llesques de ceba tendra i fonoll caramel·litzats a la planxa i cibulet 

                                                           



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada