dilluns, 19 de desembre del 2022

CROQUETES DE LLENTIA VERMELLA I BONIATO

Per unes 28 unitats ens caldran: 175g de llenties vermelles o pardines cuites i escorregudes, 1 moniato mitjà cap a gran cuit amb poca aigua i escorregut ½ hora, tant les llenties com el moniato. Podem fer la cocció el dia abans i guardats a la nevera, guanyarem temps i a més es transformaran amb aliments prebiòtics. 

Aixafar les llenties i el moniato, barrejar-los en un bol on hi afegirem: 2 C de llavors de lli triturades i posades en remull amb 6 C d’aigua durant uns 5 minuts (equivalen a 2 ous), p ½ c de canyella en pols, ¼ c de pebre dolç, ½ c de pebre vermell picant, la ratlladura d’una taronja, 5C de farina de civada (la podem fer de flocs), sal i pebre negre recent molta al gust, i 5C de farina de civada (la podem fer de flocs) per espesseir la massa, millor no abocar-la tota de cop, si veiem que esta prou espessa no l’acabem d’afegir.

Deixar reposar mínim un quart d’hora a la nevera, o tota la nit.

Abans de formar les croquetes, preparar una safata d’anar al forn amb paper pintat d’oli d’oliva on les anirem col·locant.  Escalfar el forn a 150ºC,  dalt  i a baix sense aire.

Per formar-les agafar una cullerada de massa, donant una mica la forma amb les mans (si ens les humitegem anirem millor) la fem rodar per arrebossar en un plat pla amb:  llavors de sèsam, o pipes de carbassa, o de gira sol o d’ametlles picades. Coure durant 25 minuts.

Salsa: ¼ T de suc de taronja, 2C de mostassa, 2C de vinagre de poma, 120ml d’oli d’oliva extra verge, 2C de fulles de coriandre, 2C de fulles de menta, 2C de cibulet (podem canviar per altres herbes que tinguem) 1C de xarop, sal marina, un trosset de cireret. Posar tots els ingredients dins el vas de la batedora i triturar fins emulsionar. 

Muntar el plat amb un llit d’espinacs o fulles verdes variades, unes cintes d’espàrrecs, unes olives d’Aragó, les croquetes i unes flors (cibulet i taronger), amanir amb la salsa.


                                     


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada