dilluns, 19 de desembre del 2022

CINTES DE CARBASSÓ


 

Renta i talla a llesques horitzontals ben primes amb un pelador o mandolina, ves-les posant en un bol i amaneix amb una mica de sal i  suc de llimona. La sal i la llimona ajuden a coure’l. Si encara no hi esteu avesats, el posau al cistell de coure al vapor, sempre esperarem que l’aigua arrenqui el bull per posar el cistell amb les verdures a l’olla, comptar el temps a partir d’aquí, com que els talls son prims amb 2 minuts n’hi ha prou. Traslladar a un altre plat per tallar la cocció també els pots saltejar amb cura de no trencar les cintes durant uns minuts. En els 2 casos sense amanir.

Fem un amanit amb unes fulles o herbes que tingueu, en aquest cas vaig utilitzar unes fulles d’alfàbrega, unes de caputxina tendres, 1C de tahina, 1C oli de llinassa, 1c de llimona i sal marina al gust (si no n’hi heu posat abans), 1C d’oli d’oliva.  Triturar i emulsionar tot junt, si cal allarga amb una mica d’aigua mineral.

Afegeix uns pinyons i olives d’Aragó i amaneix. 


                                          


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada