dilluns, 10 d’octubre del 2022

PASTIS DE PASTANAGA MORADA

Per unes 5 o 6 racions necessitarem uns 600g de pastanaga ratllada (podem aprofitar la polpa després de fer-ne suc) 5 dàtils grans sense os, ½ tassa de panses, tant els dàtils com les panses les posarem un parell d’hores en remull, ½ c de gingebre en pols (si es fresc en posarem menys),  una punta de nou moscada ratllada, canyella en pols, vainilla en pols (opcional), un grapat de nous picades (millor si estan activades i deshidratades).

Rentar i ratllar la pastanaga, posar-la amb els demés ingredients a la processadora, reservar l’aigua del remull. Si no teniu l’aparell, abans de barrejar els ingredients, tallar ben petit els dàtils i les panses, posar-ho tot dins un bol i remenar amb una forquilla o espàtula i quedi ben repartit, ha de quedar una massa espessa.

Per la crema de cobertura ens caldran 1,5T d’anacards amb remull de 4 a 5 hores, el suc de ½ llimona, 2C de xarop d’atzavara, ¼ T aigua del remull, ¼ c de vainilla en pols, 2C d’oli de coco i un polsim de sal. Escorre i rentar els anacards i batre junt amb els altres ingredients, no afegir tota l’aigua al principi, es tracta d’anar triturant i parar per fer baixar els trossos de la paret del vas. Quan tinguem una crema fina afegir l’oli de coco desfet al bany maria. 

Col·locar la meitat de la massa en un motlle desmuntable protegit amb paper de uns    cm de diàmetre. Pressionar bé per formar la 1a capa. Seguidament posar una capa fina de crema i reservem el pastis tapat al congelador durant una ½ hora o una mica més. Passat el temps posar la resta de massa de pastanaga i una altre capa fina de crema.  Posar al congelador durant unes 5 hores. 

Desmuntar el motlle i cobrim tot el voltant de la resta de la crema. Deixar a la nevera 2 o 3 hores abans de servir. Decorar amb pols de pètals de rosa.

Encara que ho pugui semblar, es un pastis fàcil de fer i el resultat,  deliciós ;)


            



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada