dilluns, 8 d’agost del 2022

TRUITA DE FARINA DE CIGRÓ

us presento els “socca” una truita o crep feta amb farina de cigró 

Originaria del sud de França. És una altre manera de menjar llegum, una opció rica en proteïna vegetal, que juntament amb el farcit escollit faran un àpat nutritiu.

Primer farem les truites, si és vol es poden tenir fetes d’abans, es poden congelar. Els podeu fer prims com una crep o mes gruixuts. Per unes 4 unitats ens calen: 130g de farina de cigró, 230ml d’aigua mineral amb gas o no, ½ de sal. Per fer-los més saborosos i digestius hi podem afegir especies o herbes aromàtiques al gust. En aquest cas hi he posat:  ½ c de coriandre molt, ½ c de cúrcuma, ½ c de curri. Barrejar tot en un bol amb un batedor, si encara hi queden grumolls triturar, i deixar reposar 1hora a la nevera.  

Aquí es important una bona paella que té que està calenta i untada amb oli d’oliva.  La massa ha de quedar líquida amb una mica de cos. Amb la paella calenta abocar un cullerot i escampar per tota la base, espolsar amb escames de pebre vermell picant (opcional) i sèsam negre per que s’adhereixin a la superfície, deixa un parell de minuts o fins que li puguis donar la volta, deixa un minut mes i treu de la paella, continua fent les creps fins acabar la massa.

Acompanya amb ruca, espinac, espàrrecs al vapor, bolets... i la salsa de iogurt: 1 iogurt natural, 2 cogombres amb vinagre tallats petits, un tall de bitxo sense les llavors tallat ben petit 1 o 2 alls tendres tallats a trossos petits, 1c de llavors de comí aixafades, i un grapat de fulles de menta picades. Barrejar bé i deixa assentar a la nevera mínim mitja hora.


                     


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada