divendres, 30 d’abril del 2021

AMANIDA DE FULLES VERDES AMB TARONJA

Necessitem un grapat de fulles d’espinac,  algunes fulles tendres de dent de lleó (opcional), ½  bulb de fonoll, 1 taronja, 1 grapat de nous, suc de llimona, sal, oli i 1C de la pell ratllada de taronja. 

Rentar el bulb del fonoll, partir per la meitat (guardar una meitat per una altre plat) treure el tronc mes dur del mig i la fulla de la part de fora si està malmesa. Tallar rodanxes fines, posar a en un bol a la nevera durant ¼ d’hora. 

Mentrestant, rentar les fulles escollides, centrifugar i col·locar en un bol.  Amanir per sobre amb unes gotes de suc de llimona i fer un massatge per impregnar les fulles, (aquest pas si utilitzeu fulles mini ens l’estalviem) deixar reposar.

Rentar la taronja, eixugar i ratllar petit, reservar. Pelar la taronja, separar el grills i treure el seu embolcall, tallar cada un en 3 trossos. 

Per muntar el plat, posar primer les fulles verdes, escorre bé el fonoll abans de posar-lo, afegir els talls de taronja i un grapat de nous, amanir amb oli d’oliva barrejat amb la pell de la taronja que havíem ratllat, i una mica de sal gruixuda per sobre.

 

                                       


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada