dilluns, 30 de novembre del 2020

MONGETES SEQUES AMB COL I FLOR

Posem el llegum amb aigua durant tota la nit, si els volem coure més tard, canviarem l’aigua del remull. 

Posem les mongetes a l’olla amb aigua que les cobreixi, a foc baix per que no es separi la pell de la mongeta. 

Quan comencin a bullir, veurem que es fa una bromera per sobre l’aigua, que anirem treien amb una cullera. Ara, afegim

una fulla de llorer, un trosset d’alga kombu, una cabeça d’alls sense pelar, una pastanaga sencera, i una ceba també sencera on hi clavarem 4 claus d’espècie.. Coem a foc baix dins que estiguin cuites, de ¾ quarts a 1 hora. Les que son ben seques tarden una mica més a coure.

El cap de setmana es un bon moment per coure la llegum per tenir-la a mà entre setmana. 

Treure les fulles del col i flor, separem les flors i coem al vapor. Combinem els dos ingredients al plat i amanim amb una picada d’alls tendres (aprofitem un tros de la tija verda)  julivert tallat petit i sal marina. 


                                    


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada