Tinc costum de tenir a la nevera un llegum cuit per poder incorporar al plat sense passar massa estona davant dels fogons.
Els cigrons un cop els hem remullat de 8 a 12 hores els escorrem i els deixem germinar dins un escorredor amb un bol a sota, els mullem un parell de vegades al dia ( 24 a 72h)
Quan deixem el deixem germinar es multipliquen les proteïnes i vitamines, són més digestius i es couen més ràpid. Un cop germinats es poden menjar crus fent un humus per exemple.
A l’hora de posar el cigró a l’olla, cal tenir en compte que l’aigua ha d’esta bullint, en canvi les mongetes i llenties es posen amb aigua temperada. I sempre hi afegirem la sal als darrers minuts.
Així dons, a l’hora de l’àpat només ens caldrà fer el saltejat: posem un parell d’alls aixafats amb una mica d’oli, sense que fregeixi, el just per que l’oli agafi el gust de l’all. Afegim els xerris tallats per la meitat, saltegem 1 minut i posem 5 o 6 fulles de bleda tallades (podem substituir-la per unes fulles de col Kale sense la tija, espinacs...) remenem.
Per últim afegim els cigrons, tapem i deixem a foc baix un parell de minuts. I ja ho tenim.
Tinc per costum coure el llegum a casa, entenc que de vegades ens pot fer servei tenir un pot de llegum amb conserva a l’armari. Ho comento per que hi ha una diferencia abismal entre un i altre, tant a nivell organolèptic com nutricional. Tot es qüestió d’organitzar-se!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada