Necessitem sardina neta, mitja llimona, 2 o 3 C de vinagre de poma sense pasteuritzar, oli d’oliva, un tall de gingebre, un de cúrcuma o en pols, pebre, unes fulles de llorer o farigola.
Pasem les sardines netes per sota l’aixeta per treure les escates que puguin quedar, les eixuguem i les posem fent un trencaclosques a dins la cassola o tupí, col·locant-les una a costat de l’altre i mirant de que no ens quedi cap forat buit. D’aquesta forma estalviarem de posar massa oli. Afegim l’oli quasi a cobrir, 2 o 3 C de vinagre, el gingebre ratllat, la cúrcuma en pols o ratllada, uns talls de llimona i les aromàtiques.
Segons el gust de cada un podeu fer de més o de menys.
Posem el tupí al foc i quan veiem que vol arrancar el bull apaguem el foc i deixem macerar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada