CONSELLS


FULLES DE PASTANAGA

Per que la pastanaga s'ens conservi, tallarem les seves fulles, si no ho fessim aquestes s'anirian alimentant de la seva arrel que és la pastanaga. Si és vol aprofitar la fulla, podeu posar una branqueta al caldo, sopa, amanida... 

Això passa amb totes les hortalitzes d'arrel, com son: la remolatxa, el nap(les seves fulles son les mes riques en calci), el ravanet.

LA CEBA 

La ceba es un tubercle habitual a les amanides, també s'utilitza com a base per salses per acompanyar la carn i el peix, però a moltes persones els resulta poc digestiva quan es menja crua.
En aquest cas abans de preparar-la, és recomenable tallar-la a trossos i els posem amb aigua freda durant una mitja hora.
Si voleu estalviar-vos de plorar a l'hora de netejar la ceba, va bé posar-la una estona abans al congelador.

LA REMOLATXA

La millor manera per conservar-la, es embolicar-la amb paper de cuina absorvent i guardar-la a la part més baixa de la nevera.

L'ALVOCAT

Per que madurin més ràpid, els poseu en un bol (fora de la nevera) juntament amb llimones o pomes.

LA PERAEs una fruita molt bona sempre i quan es consumeixi en el seu punt òptim de maduració.  Tanmateix, no és  fàcil trobar-la en el mercat, dons a diferència de la poma, es conserva bastant malament: la pera avui és dura, i demà ja està passada.  Si es guarda a la nevera es pot conservar uns dies mes que a temperatura ambient, per lo que  no permet una llarga conservació.

Si la mengem crua, s’ha de mastegar bé, especialment les que tenen una pell dura.  La pera es una de les fruites que cal menjar-la amb la pell, si es vol aconseguir un major efecte diürètic.

Quan es menja cuita es de més fàcil digestió (aquells que tenen l’aparell digestiu debilitat) el únic inconvenient es que, al cuinar-la, es perden la majoria de les vitamines, però no els seus sucres i minerals.

PAUTES PER UNA ALIMENTACIÓ SALUDABLE

Quan fem la compra, escollirem els aliments per el seu valor nutritiu. La costum de menjar ràpid és perjudicial tant físicament com psicològicament si es fa de forma habitual. El millor seria fer-ho de forma tranquil•la i amb temps, moderant les quantitats d’aliments, i si és possible menjar acompanyat per poder conversar.
Fer 5 menjades al dia: esmorzar, mig matí, dinar, berenar i sopar. Evitar picar entre hores. Quan es reparteixen els menjars, ingerim menys quantitat d’aliment sense passar gana. A més a més, el cos acumularà menys quantitat de grassa.
Esmorzar amb fruita (per netejar), làctics, torrades o cereals per assegurar tant el rendiment físic com el intel•lectual. A la nit escollirem aliments lleugers i fàcils de digerir com verdures, sopes, peix o làctics desnatats, seria perfecte acabar de sopar dues hores abans d’anar a dormir.
Beure entre un i dos litres d’aigua al dia (entre menjars). L’aigua afavoreix la digestió dels aliments, ajudant a normalitzar el trànsit intestinal. Es important dons mantenir una correcte hidratació, i augmentant-la quan es fa exercici.
Moderar el consum d’alcohol, encara que tant el vi com la cervesa son una font de vitamines, minerals i antioxidants naturals, s’aconsella no sobre passar el parell de gots al dia els homes i un les dones.
Evitarem les grasses saturades, les farines refinades i els sucres. Substituirem les grasses animals per oli d’oliva verge. Escollirem aliments integrals i augmentarem el consum de verdures, hortalisses, fruites i cereals complets.
Cuinar sa, es a dir, al vapor, al forn o a la planxa, evitant sempre que sigui possible els fregits i les salses. I no abusar d’aliments precuinats.
Disminuir el consum de sal, substituint-la per api, vinagre o espècies.
 
EL PER QUE ABANS DE MENJAR EL TOFU, L'HEM DE CUINAR


Per confeccionar el tofu, s'ha de coagular la llet de soja i aquesta ha estat cuinada molt breument. A nivell energètic provoca expansió/distensió intestinal i de tot l'aparell digestiu, donant gasos, diarrees, refredament, dificultat per absorbir altres proteïnes, pèrdua de minerals...
El tofu cru te els mateixos efectes energètics que la llet de soja.
Per absorbir les propietats proteíniques del tofu, hem de cuinar-lo uns 10 minuts amb aigua i encara millor acompanyat de una alga marina que al mateix temps ens aportarà minerals i ens ajudarà en el procés d’absorció en el cos.
Es important utilitzar-lo en plats salats. Es millor no utilitzar a les postres. La barreja de tofu amb fruita i dolços no és saludable.
En els països d’on es originari el tofu, mai l’han utilitzat en els postres.

1 comentari: