divendres, 10 d’abril del 2020

CINTES DE PASTANAGA I FONOLL

 Necessitem 1 pastanaga, ½  fonoll, 1 nap Daikon petit, també podríem posar carbassa, un altre tipus de nap o pastanaga sola, al gust de cada un. Un grapat de pipes de girasol.
Primer netegem i freguem bé les hortalisses.  Tallem amb la mandolina o el pelador les hortalisses. Fem cintes del llarg de la pastanaga i el nap, tallem la base i les banyes del fonoll, fem cintes igual que amb la pastanaga, ho anem posant tot en un bol ple d’aigua freda i una mica de sal.  Deixem reposar un mínim de 15 minuts a la nevera, com mes hores passin dins l’aigua freda mes ondulats quedaran.

Per preparar l’amanit ens caldrà  la pell per ratllar i el suc de 1 taronja, 2 C soperes de puré d’ametlles, uns 80ml d’oli de girasol o si no en teniu d’oliva (es important que els olis sempre que pugueu siguin de 1ª pressió en fred per conservar intactes les seves propietats), 1C de pols de cúrcuma, 1C de mel, 1/2c de cafè de sal marina, julivert o les fulles de pastanaga o del fonoll. 
Barregem tots els ingredients en un bol i els batem ben ràpid per emulsionar. 
Es correm bé les verdures, afegim el grapat de pipes de girasol i la salsa per sobre, espolsem amb les herbes escollides picades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada