dilluns, 3 de juny del 2019

QUICHE DE FULLES DE PASTANAGA

Per la base necessitem uns 65g de farina d’arròs o espelta, 65g de farina d’ametlla (en aquest cas tenia de xufa, de fer orxata l’estiu passat) 2C de midó de tapioca o blat de moro, ½ c de sal, 3 C d’oli de coco o d’oliva i 3C d’aigua ben freda.
Pel farcit, un grapat de fulles de pastanaga sense la tija central netes i tallades, 1 porro, 120ml de nata de coco, 2 ous batuts, ½ c de nou moscada, 2 branquetes de romaní fresc picades sense la tija, sal i pebre.

Comencem per la base, barrejant tots els ingredients secs en un bol, fem un forat al mig i posem el oli i l’aigua freda, amb les mans netes anem barrejant la farina cap al mig fins aconseguir una massa, si veiem que queda sorrosa afegim 1 o 2 C més d’aigua. Formem una bola, emboliquem i posem a la nevera, mínim ½ hora (es pot fer el dia abans deixant a la nevera ben embolicat fins a l’hora de fer servir).
Mentrestant prepararem el farcit, saltegem primer el porro tallat a rodanxes durant uns minuts afegim les fulles remenem un minut i apaguem el foc.
Escalfem el forn a 190º.
En un bol posem la nata amb els ous, la nou moscada molta, el romaní, la sal i el pebre molt, barregem bé. Afegim el porro i les fulles de pastanaga.
Untem d’oli la safata per la quiche, posem la massa i amb la pressió de les mans cobrim la base i costats de la safata (20cm o 4 de minis). Amb una forquilla formem forats a tota la base per que no s’aixequi al cuinar-la.
Col·loquem el farcit, i posem al forn uns 25 minuts fins que veiem daurat,  punxar al mig  i mirem si surt net, llavors voldrà dir que ja està.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada