dijous, 25 d’abril del 2019

BARQUETES DE CEBA FARCIDES DE ROMESCU I BACALLÀ

Necessitem un parell de cebes mitjanes per fer les cassoletes, bacallà per esqueixar prèviament remullat, o 12 espàrrecs verds.
Per la salsa de romesco ens caldrà ½ dotzena de tomàquets secs (1 dotzena de meitats) posats en remull la nit abans, 15 ametlles i 15 avellanes que haurem posat també en remull per activar-los, es triturin millor i es digereixin millor ;)
La polpa d’un parell de nyores, (o 1c de pasta de nyora) 5 o 6 alls negres pelats, ½ c de pebre dolç en pols, unes gotes de llimona, 1 pessic de pebre negre recent molta, 150ml d’oli d’oliva verge extra aproximadament, i ¼ T d’aigua de mar (substituir per aigua filtrada o mineral i una mica de sal)

Tallem la base dels espàrrecs i els tallem per la meitat, i si no voleu menjar-los crus els fem al vapor uns minuts. 
Pelem la ceba, tallem la ceba verticalment per la meitat i separem les capes amb cura de que no es trenquin, per formar les barquetes, reservem.
Barregem tots els ingredients de la salsa “rawmescu” al vas per triturar, batem fins aconseguir una crema espessa i homogènia.
Farcim les cassoletes de ceba amb la salsa, posem un espàrrec al cim o un tall de bacallà, decorem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada