dijous, 24 de novembre de 2016

FONOLL AL FORN



Per a quatre persones necessitarem un parell de bulbs, una llimona, 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra, una mica de vi blanc, una culleradeta de comí en gra, una de llavors de coriandre, mitja d’all picat petit, 3 o 4 cullerades de pa ratllat o farina d’ametlla, pebre negre i sal.

Posem a escalfar aigua en una cassola. Rentem el fonoll, traiem les fulles i reservem.  Tirem les tiges i la part mes dura de la base, i partim a quarts. Quan l’aigua bulli, els coem de 5 a 8 minuts, fins que estigui lleugerament tendra. Escorrem.
Escalfem el forn a 190º, pintem una safata amb oli per posar el fonoll. Reguem amb el suc de llimona i el vi. Posem al forn durant uns 25-30 minuts, fins que sens comenci a rossejar.
Mentrestant en una paella posem les especies sense oli i desprenguin aroma, afegim el pa ratllat o l’ametlla, fem que es torri una mica a foc mitjà sense deixar de remenar. Quan ens canvi de color traiem del foc, posem la sal i el pebre, tirem per sobre el fonoll, afegim les fulles que havíem guardat i amanim amb un raig d’oli.

Tornem a posar al forn de 5 a 10 minuts, vigilant que no es cremi.

           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada