dilluns, 1 de maig de 2017

PATE DE PASTANAGA I CURRY

Per a unes 4 o 6 persones necessitarem uns 400gr de pastanaga crua, 3 cullerades de tahini, un tros petit de cúrcuma fresca, un all petit, un cullerada petita de curry, 2 o 3 cullerades de llimona i sal.

Rentem i freguem les pastanagues i trossegem. Dependrà de la potencia de la vostra batidora, si no podeu ratllar primer la pastanaga.
Posem tots els ingredients  al vas per triturar fins aconseguir un paté. Ajustem al gust.

Es conserva 2 dies a la nevera.
Podeu acompanyar-lo amb pa o verdures crues com api, cogombre, fulles endivia... queda molt bé servit amb una mica de dukkah negre per sobre.

El DUKKAH és una barreja de llavors: 35g llavors de carbassa, 40g de girasol, 40g de sesam negre i 40 g de nous o avellanes, una cullerada gran i una de petita de llavors de cilantre, 1 i mitja de comí, una i mitja de pebre negre en gra i une cullerada pepetita de sal.
Es tottren lleugerament les llavors a la paella i les avellanes al forn (15 minuts max.) Deixem refredar i piquem o molrem les especies per triturar-les.
Posem tot junt amb la sal en un morter o processador i piquem uns segons per tritura lleugerament i es barregi.
El Dukkah de sèsam negre, s'elabora amb les mateixes espècies però només s'utilitza les llavors de sèsam negre.
El podeu tenir a la nevera per posar a les cremes, amanides, salses,... el podeu guardar màxim un mes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada