Per fer la pasta necessitem
un tros de carbassa, una taronja, una llimona i oli. Per la beixamel una col i flor petita, llet d’arròs,
tres cullerades d’oli d’oliva de primera pressió en fred, nou moscada, sal,
pebre i cibulet per decorar (el podeu substituir per unes rodanxes fines de la
part verda del porro).
Pelem la carbassa i preparem
els espaguetis amb el tallador (spirali).
Quan els tinguem tallats els posem a macerar un parell d’hores amb el
suc de mitja llimona, mitja taronja i 3 cullerades d’oli. Remenem de tant en
tant. La maceració si es vol us la podeu saltar.
Mentrestant tallem la col i
flor, la rentem i la posem a coure amb aigua i una mica de sal, fins que
estigui tendra.
Un cop cuita, escorrem i quan
hagi tret tota l’aigua, la posem en un bol i afegim els altres ingredients, de
llet poseu-ne poca, triturem i afegim mes llet fins que ens quedi una textura
ben cremosa. Reservem.
Posem els espaguetis al plat
i la beixamel per sobre, adornem amb una mica de cibulet.
Si ho preferiu, un cop heu
tallat els espaguetis els poseu a coure al vapor uns minuts i no cal que els
macereu. Es un plat idoni per aquells que no poden menjar gluten, poc calòric i
nutritiu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada