dijous, 24 de novembre de 2016

ESPAGUETIS DE CARBASSA AMB BEIXAMEL DE COL I FLOR



Per fer la pasta necessitem un tros de carbassa, una taronja, una llimona i oli.  Per la beixamel una col i flor petita, llet d’arròs, tres cullerades d’oli d’oliva de primera pressió en fred, nou moscada, sal, pebre i cibulet per decorar (el podeu substituir per unes rodanxes fines de la part verda del porro).

Pelem la carbassa i preparem els espaguetis amb el tallador (spirali).  Quan els tinguem tallats els posem a macerar un parell d’hores amb el suc de mitja llimona, mitja taronja i 3 cullerades d’oli. Remenem de tant en tant. La maceració si es vol us la podeu saltar.
Mentrestant tallem la col i flor, la rentem i la posem a coure amb aigua i una mica de sal, fins que estigui tendra.
Un cop cuita, escorrem i quan hagi tret tota l’aigua, la posem en un bol i afegim els altres ingredients, de llet poseu-ne poca, triturem i afegim mes llet fins que ens quedi una textura ben cremosa. Reservem.
Posem els espaguetis al plat i la beixamel per sobre, adornem amb una mica de cibulet.


Si ho preferiu, un cop heu tallat els espaguetis els poseu a coure al vapor uns minuts i no cal que els macereu. Es un plat idoni per aquells que no poden menjar gluten, poc calòric i nutritiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada