dimecres, 12 d’agost del 2015

ELS 10 PRINCIPALS ALIMENTS ANTINUTRIENTS

 Els antinutrients de l'alimentació convencional de tipus industrial provoquen l'estrès del  fetge i els ronyons.  Us anomenaré els 10 principals antinutrients que augmenten el nivell d'estrès oxidatiu, val a dir que la majoria son molt coneguts:

1.   sucre blanc
2.   carbohidrats refinats com la farina blanca i tots els seus derivats
3.   grasses processades i saturades
4.   menjar brossa
5.   productes làctics i ous
6.   proteïnes de la carn
7.   begudes industrials
8.   cafeïna
9.   alcohol
10. sal

Un metabolisme eficient manté un equilibri hormonal, crema la grassa i evita augmentar de pes. Al contrari de un metabolisme poc eficient, que estigui atacat per l'estrès oxidant, afecte al equilibri hormonal, no crema la grassa i ajuda a guanyar pes. Perjudicant la funció de les glàndules principals que regulen les hormones, el estrès oxidant causant el desgast metabòlic.
Per exemple, un nivell elevat de tensió emocional afecta de forma desfavorable la tiroides i el pancreas.  La tiroxina produïda per la glàndula tiroides i la insulina segregada per el pancreas depenen molt de si cremem o no la grassa.
El estrès oxidant també afecta al hipotàlem, al sistema límbic (zona del cervell on es troben les necessitats bàsiques de la gana i el sexe) i a les glàndules pineals.  Quan té massa aliment dolent, el sistema hormonal perd efectivitat i comença a funcionar malament.
Al final la màquina es fa malbé: els mecanismes corporals es paren i la reducció del metabolisme provoca un augment de pes no desitjat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada